Intencje zakupowe

Przygotowuję się do rozmowy z zarządem o budżecie na personalizację i chcę dobrze rozumieć mechanizmy zanim wejdę na salę. Wiem ogólnie że chodzi o sygnały behawioralne, czas na stronie, ścieżka kliknięć i tak dalej. Ale nie wiem jak to się przekłada na konkretną predykcję i co jest faktycznie wartościowym sygnałem a co szumem. Ktoś może polecić coś do czytania?

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Intencje zakupowe

Dobry temat i ważny żebyś rozumiał szczegóły zanim pójdziesz do zarządu bo będą pytać o ROI. Z sygnałów najsilniejsze to powroty do produktu, dodanie do ulubionych, porównywanie wariantów i wyszukiwanie frazy produktowej w obrębie sesji, to są naprawdę silne sygnały intencji. Sam czas na stronie jest bardzo słabym predyktorem jeśli nie wiesz co użytkownik robił w tym czasie. Zegarek tyka tak samo przy intensywnym czytaniu specyfikacji i przy zostawieniu otwartej karty i wyjściu na kawę. Dobry artykuł który tłumaczy jak technologia pomaga trafniej interpretować intencje bez zgadywania masz tutaj: https://applemobile.pl/koniec-ze-zgadywaniem-intencji-zakupowych-jak-technologia-pomaga-idealnie-tra...

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź