05-03-2014 17:30
czy mam taki obowiązek oddania pieniedzy za wysyłkę, czy tylko musze oddać za zakupioną rzecz?
05-03-2014 22:32
zwracasz tyle ile zaplacił poprzez paypal,
05-03-2014 23:08
Ja z kolei jakiś czas temu wystawiłam buty w serwisie ebay. Buty kupiła Pani z Usa- wysłałam je od razy po pojawieniu się meila, o przelewie.
Pojutrze miałam mieć odblokowane saldo, jednak Pani założyła mi spór twierdząc, że buty mają starte fleki (notabene- umieściłam to w opisie, że wymagają naprawy!) Oczywiście na czas sporu mam zablokowane środki (do 20 marca). Co lepsze w trackingu buty widnieją jako ciągle "transportowane" więc owa Pani ich NIE ODEBRAŁA- mam ewidentnie do czynienia z naciągaczką. Czy teraz będę miała w plecy prowizję za sprzedaż + moje 60 zł za polecony z butami do Usa bo babce zwrócą środki? Oczywiście opisałam sprawę, że buty były szczegółowo sfotografowane i opisane, a paczka jeszcze nie jest odebrana- PAni chce wyłudzić zwrot. Czy jest szansa na odblokowanie środkow i rozstrzygnięcie na moja korzysc?
06-03-2014 09:06
opisz to wszystko klientce i ebayowi w ramach sporu w centrum rozstrzygania. jesli ona eksaluje to do rangi roszczenia to ebay/paypal podejmie decyzje i na to nie masz wplywu oprocz przedstawienia swoich racji w sporze
blokada paypal to 'standard' zwlaszcza w przypadku poczatkujacych sprzedawcow niezaleznie od tego czy jest spor czy nie
09-03-2014 13:34
Opisz wszystko tak jak uważasz do ebay.
Jednak z tym czy dotarło czy nie to różnie bywa. Często kupujący dawno odebrał a przesyłka widnieje jako nieodebrana.
Misisz to sprawdzić bardzo dokładnie.