anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś wysyłał dziecko na obóz survivalowy

Moja córka (10 lat) coraz częściej mówi, że chciałaby spróbować czegoś bardziej „dzikiego”, survival, las, rozpalanie ogniska itp. Zastanawiam się nad takim obozem, ale trochę się waham – czy to nie za wcześnie i czy dzieci w tym wieku sobie radzą? Może ktoś ma doświadczenie?

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Czy ktoś wysyłał dziecko na obóz survivalowy

Mój syn był rok temu na takim obozie i szczerze – też się bałam na początku. Też ma 10 lat i to był jego pierwszy wyjazd bez rodziny. Ale bardzo dobrze to wspomina. Jeśli chcesz, zerknij sobie tutaj: https://fabryka-przygody.com/obozy/ – tam są różne turnusy i grupy wiekowe, więc można dopasować coś lżejszego na początek. Fajne jest to, że dzieci nie siedzą tylko przy ognisku, ale uczą się konkretnych rzeczy – jak się zachować w lesie, jak współpracować w grupie, budować szałas itp. I wszystko pod okiem dorosłych, z opieką 24/7. Mnie przekonało to, że nie trzeba mieć żadnego wcześniejszego doświadczenia, bo oni wszystko tłumaczą. Po powrocie mój młody był totalnie zajarany tematem i już dopytuje, czy pojedzie znowu.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź