anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ebay pozbawiając sprzedawców wszelkich praw narusza prawa człowieka

W związku z nowymi zasadami płatności ebay jestem dy many przy każdej transakcji,jankeskie pazerniaki pobierają prowizję nawet od kosztów wysyłki czyli płacę ok. 12% więcej za wysyłkę przy przedmiotach z zaznaczoną płatną wysyłką,z darmową to 112%.Wszystkie moje transakcje płacone paypal lub kartą w walucie transakcji a prowizje i opłaty znacznie wyższe niż z pośrednictwem paypal.Wszystkie rachunki na ebay,paypal,bank mam w EURO a kantor ebay ciągle używa PLN,mimo że przeszedł na Euro i dyma mnie na spread-ach tudzież czasie wypłat.Doprowadzenie kogoś do niekorzystnego dysponowania mieniem jest w Polsce karane ale jankeski przyjaciel obecnego rządu jest ponad prawem-widocznie maricón 0 ma jakiegoś maricón-a  w polskim ebay.

Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Bylo walkowane od poczatku 2020 na forum w USA a teraz i na polskim. Nic nie zrobisz bo to jest usluga ktora wybierasz ty. Sa in opcje na rynku dlatego nie mozna sie nawet przyczepic do momopolizacji. 

Po zmianie oplaty sa wyzsze w dodatku pojawily sie dodatkowe zasady jak np. brak zwrotu prowizji w przypadku zwrotu zakupu czy oplata za aukcje planowana. Mimo tych zmian Ebay pozostaje na konkurencyjnej pozycji z tego wzgledu ze tu, po prostu, rzeczy sie sprzedaja. Niech wspomne ze kupujacy czuja sie to bezpiecznie poniewaz ochrona Ebay nad nimi jest posunieta do granic rozpaczy u sprzedajacych.

Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

W usa sporo rzeczy wystawianych jest kradzionych od WW2 do następnych jankeskich wojen-przynajmniej w mojej branży,rzeczy współczesne również-mam rodzinę w usa to wiem jak jednoręcy arabowie kroją jankeskie sklepy,wcześniej oferowali towar na ulicy,teraz na ebay-im prowizje i opłaty nie straszne.Ebay ma w d kupujących,liczy się tylko kasa,którą najłatwiej wyciągnąć od łosia-sprzedawcy.Ebay to złodziejska jankeska korporacja-kiedy im zwracałem uwagę na bułgarskie podróby i łupy albańskich pastuchów-rabusiów wystawione na ebay,polecali mi kontakt ze sprzedawcami.Ebay niby nie jest monopolistą ale czy możesz przenieść swoje opinie z ebay przechodząc na inny portal aukcyjny.Oni byli prekursorami handlu w sieci,wciągnęli miliony osób i coraz bardziej ich kroją.Następna sprawa to spadająca jakość obsługi-mi ostatnio podesłali adres do wysyłki w 3 językach-angielskim,chińskim i polskim-mimo,że biorą prowizję sam musiałem poprosić o adres kupującego-gdybym nawet wydrukował to co oni mi podali,przesyłka nigdzie by nie doszła.W wyniku nowych zasad moja sprzedaż spadła i nie dostałem absolutnie żadnej płatności z iphona,google,bitcoin czy innych dziwadeł-wszystko paypal lub przelew,a ebay jak w kantorze na lotnisku mnie okradł.

Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

Wystawiając na Ebay.de i mając konto w euro - prowizje są niższe niż wcześniej (zwłaszcza jeśli kupujący będzie z UE).

Nie wiem po co się upierać w wystawieniu w PLN, gdzie tej waluty używa się tylko tutaj. Wystawiając w euro bezpośrednio, jest jednak znacznie większe pokrycie.

Tak więc zamiast biadolić mało sensownie (na co się i tak nie będzie miało wpływu), wystarczy zrobić to jak należy - biorąc pod uwagę obecne okoliczności. Zwłaszcza przy takich kwotach.

Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

W jakim języku jesteś obsługiwany na ebay.de-mój niemiecki nie jest tak dobry jak angielski czy polski nie chciałbym otrzymywać korespondencji od ebay,której nie w pełni rozumiem.CENY NA  ebay W STREFIE EURO SĄ WIDOCZNE W EURO więc te przeliczniki to po prostu złodziejstwo jankeskich chytrusów.Kląłem kiedyś na paypal ale w porównaniu do ebay oni są wzorcem uczciwości.

Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

po co mam być obsługiwany? wystawianie na ebay.de nie jest jakieś trudne. Raz wystarczy się pomęczyć aby zrobić szablon a potem jako wystaw podobny (można to robić z polskiego/angielskiego panelu). Tylko ostateczny formularz będzie zawsze w DE.

Na wsparcie to się pisze z polskiej strony w języku angielskim (tu się nic nie zmieniło).

Prowizje są niższe, zamiast sztywnych ~17-18% (10% VAT = 12.30% + ~5% paypal), teraz jest czasami mniej niż 15.

Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

Tak czy inaczej wystawiać na ebay na ogół się nie opłaca prowizje sa kosmiczne. A jeszcze i PP weź mnie swoje. Szczególnie dotyczy to firm bo pan janek może machnąć rekę ... choć pewnie jak zobaczy prowizje ... to mu się trochę od nie chce  

Ale czy na naszym rodzimym portaliku to jest dużo lepiej no nie .... zobaczcie ile tam wynoszą prowizje.

Widać ten sam schemat, najpierw rozdawać za darmo uzależnić a później doić z frajera kasę i to duża kasę. 

Skąd to znamy ?

Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź