anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co stosować na trądzik różowaty

Masaż kobido i akupunktura twarzy, a trądzik różowaty - można czy nie?
Korzystam z masaży kobido od pół roku, mniej więcej raz na 2-3 tygodnie. Od niedawna zaczęłam tez chodzić na akupunkturę twarzy, ale… mam widoczne, popękane naczynka, które od jakiegos czasu są dużo bardziej widoczne
. Czy myślicie, że masaż kobido i akupunktura mi zaszkodziły? Może polecicie jeszcze jakieś inne sposoby które pomogą wrócić do stanu poprzedniegeo? 
Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Wczoraj konsultowałam kobido z moją dermatolog - odradziła kobido, wszelkie ugniatanie, naciąganie skóry, bo mówi, że zawsze po takich zabiegach pacjenci/pacjentki trafiają do niej z pogorszeniem stanu skóry.
Mi tak parę naczynek posypało się też po osoczu, które miało je wzmocnić. Może i by wzmocniło, ale po "trupach" , które nie chciały się już wchłonąć.
Ogólnie to chyba najlepiej postawić na pielęgnację, u mnie bardzo dobre efekty widziałam po serii kosmetyków Acnerose.

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Cery naczynkowe, wrażliwe, skłonne do powstawania siniaków powinny sobie darować kobido. Jest toną delikatniejszych rodzajów masaży, które się sprawdza lepiej w takim przypadku. Nie wymieniam konkretnych nazw, bo aktualnie nawet zwykły klasyk potrafi nosić różne nazwy w różnych salonach. Popytaj masażystkę/fizjo/kosmetyczkę o delikatniejszy masaż Plus tak jak wspomina koleżanka powyżej pielęgnacja: https://acnerose.pl/produkt/pasta/ Koniecznie kup sobie pastę na noc od Acnerose.

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź