anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

All vs, eBay - czy tutaj polacy też zaglądają?

Witam,

Niestety ale portal o nazwie All 😉 ma zasady które chronią złodziei i oszustów. A ja dałem się w to wciągnąć. Przyznaję zrobiłem bład że nie wysłałem paczki listem poleconym tylko zwykłym priorytetem. Sprzedawałem przedmiot i kupujący po ponad 2ch tygodniach niby to nagle obudził się że paczka nie doszła. Kupił tanio przedmiot, skapnął się że nie da się go naprawić (bo był wystawiony na aukcji z dopiskiem uszkodzony) i chciał odzyskać kase. Ja ze swojej strony zaproponowałem że oddam mu koszta przedmiotu, ale nie koszta przesyłki. Oczywiście się pal*t nie zgodził.

All uznał mnie za złodzieja, bo nie miałem jak udowodnić że wysłałem paczkę, a tamten oszust został pogłaskany po głowce. Wogóle nie spojrzeli na ilość moich pozytywnych komentarzy. 😞 All zablokował mi konto i nie chce skasować moich danych z serwisu. Będzie je trzymał dożywotnio. Zdajecie sobie z tego sprawę, że jeśli pogwałcicie jakikolwiek z paragrafów alla to wam nie odda waszych danych? I jeszcze mi spamują skrzynkę ciągle swoimi ogłoszeniami! :[

Dlatego poszukuję innego miejsca gdzie mógłbym prowadzić sprzedaż swoich rzeczy i nie zrobić już drugi raz takiego błedu. Czy na eBay-u Polacy też kupują i zaglądają tutaj? A może świstak? Czy może mi ktoś doradzić?

Pozdrawiam.

T.S.
Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Tutaj sie sprzedaje bardziej niz na Swistaku i Allegro razem wzietych, zalezy zreszta co masz na sprzedaz i czy znasz jezyki. Wystaw na ebay.com z widocznoscia na Ebay w UK (100 mln odwiedzin kupujacych miesiecznie) jesli znasz angielski jako tako lub na niemieckim. Mozesz skorzystac z forum Tlumaczenia w sprawie tlumaczenia kilku zdan lub krotkiego opisu.

Aby zmaksymalizowac sprzedaz trzeba uzywac www.paypal.pl.

Pisz na priva jesli trzeba cos pomoc.

(przy wysylaniu wiadomosci przez Ebay, prosze odznaczyc okienko „ukryj moj adres email”)
Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

I moim zdaniem jest taniej jak na Alledrogo (niektóre aukcje jeśli wystawiasz na licytacje od 1PLN , 1€ są za darmo a płacisz dopiero jak sprzedaż 🙂
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź