Witam,
Niestety ale portal o nazwie All 😉 ma zasady które chronią złodziei i oszustów. A ja dałem się w to wciągnąć. Przyznaję zrobiłem bład że nie wysłałem paczki listem poleconym tylko zwykłym priorytetem. Sprzedawałem przedmiot i kupujący po ponad 2ch tygodniach niby to nagle obudził się że paczka nie doszła. Kupił tanio przedmiot, skapnął się że nie da się go naprawić (bo był wystawiony na aukcji z dopiskiem uszkodzony) i chciał odzyskać kase. Ja ze swojej strony zaproponowałem że oddam mu koszta przedmiotu, ale nie koszta przesyłki. Oczywiście się pal*t nie zgodził.
All uznał mnie za złodzieja, bo nie miałem jak udowodnić że wysłałem paczkę, a tamten oszust został pogłaskany po głowce. Wogóle nie spojrzeli na ilość moich pozytywnych komentarzy. 😞 All zablokował mi konto i nie chce skasować moich danych z serwisu. Będzie je trzymał dożywotnio. Zdajecie sobie z tego sprawę, że jeśli pogwałcicie jakikolwiek z paragrafów alla to wam nie odda waszych danych? I jeszcze mi spamują skrzynkę ciągle swoimi ogłoszeniami! :[
Dlatego poszukuję innego miejsca gdzie mógłbym prowadzić sprzedaż swoich rzeczy i nie zrobić już drugi raz takiego błedu. Czy na eBay-u Polacy też kupują i zaglądają tutaj? A może świstak? Czy może mi ktoś doradzić?
Pozdrawiam.
T.S.