27-08-2013 10:31
Witam,
niedawno zmieniłam konto PayPal i wpisałam je w ustawienia, jednak płatności od klientów wciąż docierają na stare konto. Nowy adres dodałam jakiś miesiąc temu i sądzę, że już wszystko powinno się tam "przemielić" i uaktualnić... Z kontem jest wszystko w porządku, zweryfikowane i inne wpłaty na nie docierają. Co można zrobić w takim wypadku?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
28-08-2013 05:47
Pieniadze sa przekazywane na adres email wpisany na aukcji. Sprawdz na aukcji Ebay jaki adres tam maszs. Zaloze sie ze prowadzacy do starego konta Paypal.
27-08-2013 14:23
Sprawdź w swoich ogłoszeniach.
27-08-2013 16:55
Czyli gdzie konkretnie? Szczerze mówiąc nie wiem, co to takiego.
27-08-2013 23:58
Nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi.Jak wystawiasz aukcje to musisz wpisac adres PayPal na ktory chcesz aby przychodzily pieniadze.Zmiana w ustawieniach w PayPal nie ma nic do tego gdzie i na jakie konto chcesz aby wchodzila zaplata.
28-08-2013 05:47
Pieniadze sa przekazywane na adres email wpisany na aukcji. Sprawdz na aukcji Ebay jaki adres tam maszs. Zaloze sie ze prowadzacy do starego konta Paypal.
28-08-2013 12:13
No własnie, chyba problem znaleziony. Gdy klikam ponowne wystawienie na wielu aukcjach, wtedy w sekcji płatnośc widzę nowy adres, więc myslałam, że jest wszystko ok, ale jak wybieram "wystaw podobny", to jest już stary adres i dlatego kupujący tez go widzą. Widać będę musiała pozmieniać to ręcznie. Dzięki!
28-08-2013 17:42
Nie jest tak zle.
Wplaty na stare konto Paypala , po zakonczeniu wszystkich aukcji, podsumuj i przelej na nowe jako platnosc dla znajomych (jest gratis). Latwiej niz zmieniac adres na wszyskich aukcjach chyba ze masz aukcji tylko kilka.
30-08-2013 09:36
Problem w tym, że stary PayPal nie jest na moje nazwisko, a nowy jest firmowy i muszę się z tego nowego rozliczyć. Przesyłanie pieniędzy znajomym nie jest darmowe powyżej jakiejś kwoty [aktualnie nie pamiętam jakiej] więc to mi się nie opłaca. Aukcji mam w sumie niewiele, około 30-40, więc pozmieniam ręcznie, trudno.