15-08-2022 18:13
kupujący otworzył spór jako powód podając niezgodność opisu aukcji z otrzymanym przedmiotem, jest to nieprawda ale chcąc uniknąć zbędnej pisaniny akceptowałem zwrot pieniędzy i odesłanie przedmiotu
mój błąd bo dopiero później stwierdziłem że kupujący otrzymał przedmiot 8 sierpnia, nie zgłaszał żadnych uwag i dopiero 14 sierpnia otworzył spór - pęknięcie obudowy telefonu, telefon wysłany w 100 % bez takiej wady, używał telefon 6 dni i uszkodził, co bulwersujące ebay pisze że nic nie mogą zrobić że to jakaś instytucja finansująca kupującego prowadzi sprawę i sprawa jest teraz w analizie, co można zrobić ? czy ta nieokreślona instytucja finansowa może zabrać mi pieniądze ? czy za zwrot ja mam zapłacić kupującemu ? a co jak odeśle inny taki uszkodzony telefon ? lub w ogóle nie odeśle ?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
16-08-2022 13:00
Niestety, może odesłać cokolwiek. Jesteś na straconej pozycji. Przykro mi.
Zgody na zakończenie sporu nie można anulować . Jeśli duża suma to możesz dochodzić prawnie ale to kosztowne i nie gwarantuje zwrotu
16-08-2022 13:00
Niestety, może odesłać cokolwiek. Jesteś na straconej pozycji. Przykro mi.
Zgody na zakończenie sporu nie można anulować . Jeśli duża suma to możesz dochodzić prawnie ale to kosztowne i nie gwarantuje zwrotu
16-08-2022 23:52
dzięki ale co powiesz na tę instytucję finansową i na to że ebay nic nie może zrobić ? to gdzie ja to sprzedałem ? na ebay przecież to oni teraz zlecają przelewy itp.,
17-08-2022 23:41
ebay jest tylko miejscem do sprzedazy cos jak targowisko plus z ulatwieniami jak manipulacja finansami i ochrona.... kupujacego. Jako sprzedawca musisz przedsiewziac srodki obrony np. sprzedawac tylko kupujacym z pewnym dorobkiem, wykluczyc kraje wysokiego ryzyka. Nie jest to miejsce na sprzedaz drogich rzeczy, raczej duzo ale drobnych gdzie startystycznie wyjdziesz na swoje.
To nie tylko moje zdanie.