02-03-2021 18:31
Kupiłam na ebay UK koncert dvd, opis był stan bardzo dobry, sprzedający również miał 100% pozytywów. Wysyłka przez ebay.
Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że tylko pudełko jest w stanie bdb. Obie płyty były mocno porysowane z obu stron.
Napisałam od razu do sprzedawcy, że przedmiot niezgodny z opisem, odpisał, że następnym razem postara się lepiej opisywać przedmioty i tyle.
Pierwsze odtworzenie dvd przebiegło normalnie.
Ale za drugim kiedy ponownie chciałam obejrzeć, obraz po ilus tam minutach zaczął się rozpadać i odtwarzanie zatrzymało się.
Dziś otworzyłam spór na paypal.
I również dziś otrzymałam taką informację: "Sprzedający ... przekształcił tę sprawę w roszczenie i analizujemy podane przez niego informacje."
Czy jest szansa, że odzyskam chociaż część kwoty?
Nośnik dvd i tak jest nie do uzycia...
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
04-03-2021 10:11
Wejdź na konto paypal - skontaktuj się z obsługą klienta
wpisz ten jednorazowy kod który widzisz
powiedz że chodzi o roszczenie - jak to jest ze zwrotem do sprzedawcy ...
03-03-2021 04:42
Jeśli już sam sprzedawca przekształcił spór w roszczenie to zaglądaj co dobę na PP, bo mogą prosić o dodatkowe info- fotki z rysami. Być może będzie potrzebny zwrot towaru do sprzedawcy (możesz też zadzwonić na infolinie paypal.pl jak to jest z zwrotem )
- wiem że zwrot musi być z trackingiem i potw. odbioru.
-ja kiedyś za niezgodność z opisem otrzymałam zwrot 1/4 ceny z licytacji - w moim przypadku była potrzebna "osoba trzecia z opinią" z czego powstały uszkodzenia (przechowywanie czy transport) - w sumie trwało to 2 miesiącę - ale to były głośniki
03-03-2021 12:19
A co w takiej sytuacji z kosztami wysyłki? Kto je ponosi?
Wysyłka była 2 razy droższa niż przedmiot.
Odesłanie też sporo kosztuje. W takiej systuacji tylko tracę ponownie kasę, a nic nie zyskuję.
Zdjęcia próbowałam zrobić po otrzymaniu przedmiotu, ale nie wyszły, powierzchnia jest "metaliczna" i wszystko się w niej odbija, dodatkowo idzie rozbłysk od światła mimo, że nie używam lampy.
Próbowałam też przeskanowac pod kątem błedów CDcheck, ale nośnik jest zabezpieczony i program nie może go sprawdzić.
04-03-2021 10:11
Wejdź na konto paypal - skontaktuj się z obsługą klienta
wpisz ten jednorazowy kod który widzisz
powiedz że chodzi o roszczenie - jak to jest ze zwrotem do sprzedawcy ...
04-03-2021 12:00
Dzięki.
Zadzwoniłam, nic konkretnego nie usłuszałam poza tym co było w mailu, badają sprawę, dostanę informację na maila.
04-03-2021 13:12
Jakby co wysli ,mi PW ja coś podpowiem 🙂
a następnym razem zapytaj czy zwracają koszt wysyłki zwrotnej do sprzedawcy 🙂
04-03-2021 13:17
Na infolinii powiedzieli mi, że z automatu otworzyli drugą sprawę o zwrot kosztów wysyłki i być może to wkurzyło sprzedawcę, że nie chciał rozmawiać na paypal... na ebay mnie zbył...