19-08-2017 11:46
Witam, zakupiłem radio 13 maja, jednak okazało się uszkodzone, czy mam jeszcze możliwość otwarcia sporu czy jest jakiś limit czasowy? Bądź jakąś szansę na odzyskanie pieniędzy lub nowego radia ?
Gdy napisałem do sprzedającego napisał mi że mogę odesłać je na swój koszt to Chin, a to wiąże się z wysokimi kosztami, zaoferował mi też rekompensatę w wysokości 4 euro, a za radio zapłaciłem 40 eur. Napisał też że mogę je komuś sprzedać lub dać w prezencie - chyba sobie żartuje.
Czy jest już za późno czy mam jeszcze jakieś wyjście z tej sytuacji?
Pozdrawiam
Adrian
19-08-2017 12:24 — edytowano 19-08-2017 12:25
został tylko paypal 180 dni od zakupu
Olej go , otwieraj sprawę na paypal przedmiot uszkodzony .
Chcesz zwrot pieniędzy a jak się upiera że masz odesłać to odeślesz tylko i wyłącznie na jego koszt bo przedmiot nie odpowiada opisowi!!
a poważnie jest uszkodzone ? może koszt naprawy nie będzie za wysoki ?
19-08-2017 12:31
Tylko jest taki problem, że nie zamawiałem przez paypal tylko przez zwykłą płatność ebay, i poza paypal jest chyba 45 albo 90 dni 😕 tak że nie wiem czy nie za późno..
radio nie działa podczas jazdy, gdy stoi w miejscu to działa, gdy tylko rusze to przestaje działać, sprawdzałem w 2 samochodach i w obu przypadkach taka sama sytuacja.
19-08-2017 14:45
to nie jest uszkodzone !!!!
to jest zabiezpieczenie przed ewentualną zabawą radiem podczas jazdy.
Poszukaj na jakims forum , w moim przypadku wystarczyło wypiąć jeden kabelek z kostki i było po problemie.
Płatność ebay bez paypal ?
nie do końca rozumiem , ale nie ważne.
Poszukaj na jakims forum ....
19-08-2017 18:25
nie mam więcej informacji ale podejrzewam że radio 2 din i użyłeś standartowej kostki ISO ?
na postoju z uruchomionym silnikiem , po dadaniu gazu na luzie wszystko jest ok ?
jak coś napisz do mnie na skrzynke @