Wysyłka z UK...

ulek1985
Użytkownik

Witam,

słabo znam inglisz, wiec nie umiem sie doczytac.

Kupilem u goscia z Anglii 4 przedmioty.

Pod kazda aukcja widniala cena wysylki (4,5 funta do polski)

Po czym wygrywam aukcje i mam do zaplaty 16 funtow za wysylke minus 5 funtow za zakupy wieloprzedmiotowe O-o

Czemu tak duzo jak w aukcji bylo co innego?

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Wysyłka z UK...

Nie, w aukcji nie było co innego

wejdź w te swoje aukcje jeszcze raz i sprawdź ile masz zapłacić, bo ja widzę zupełnie to samo ile napisał sprzedający

bo 2 x 4,50 jest 9 i 2 x3,50 jest 7  to 9+7 = 16 prosta matematyka 😄

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Wysyłka z UK...

ulek1985
Użytkownik

Do tego doszedłem, ale czemu to się dodaje??

4 rzeczy jedna wysyłka. Myślalem, że za wysyłke zaplace 4,5 albo nieco wiecej ze wzgledu na wiekszy ciezar, ale nie O-o

Na innym serwisie aukcyjnym kupuje 4 rzeczy. Cena wysylki za kazdy to 13 zl. Kupuje te 4 rzeczy to place 13 lub nieco wiecej ze wzgledu na ciezar a nie 52 zl.

Wyszedlem na tym bardzo niekorzystnie.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Wysyłka z UK...

No niestety tak, jest w tym przypadku i zgadza się bajki za 4 powiedzmy funty, a wysyłka za 16

jesli sprzedawca ma aukcję kup teraz wieloprzedmiotową to jest jeszcze podana kwota za dodatkowy przedmiot

co możesz zrobić do napisać do sprzedającego, że rezygnujesz z zakupu, on otworzy spór jesli będzie umiał, Ty to potwierdzisz, on otrzyma zwot prowizji, Ty nie otrzymasz ostrzeżenia, inaczej na koncie twym będą wisiec 4 zaległe płatności za przedmiot, a to może się skończyć blokadą konta

ale co tam masz 1 opinię, załozysz sobie drugie konto i finito 😄

jeśli tak zrobisz jak wyżej, to chociaż wystaw jemu 4 opinie pozytywne, innych niż pozytywy od sprzedawcy nie otrzymasz xD

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Wysyłka z UK...

Miałem taką sytuację kilka razy jako Sprzedający - ktoś kupił kilka rzeczy, po czym nie prosił o fakturę (invoice) i od razu dokonał wpłaty - licznik policzył mu automatycznie każdą rzecz z osobna (wpłaty kombinowane to jakaś wielka porażka), oczywiście zawsze liczyłem koszt połączonej wysyłki (wcześniej jednak wysyłając info do Kupującego, a nuż ktoś sobie zażyczy każdego przedmiotu osobno?) i zwracałem różnicę.

Proponowałbym poprosić Sprzedającego o "combined shipment" - wielu z nich chętnie takie coś zaproponuje, ale pytania tego typu lepiej zadawać PRZED zalicytowaniem.

Myślę, że sprawę da się pewnie rozwiązać dyplomatycznie - napisz mu, że chciałbyś połączenia przedmiotów i wysłania jedną przesyłką, jeśli jest uczciwy (poza tym, wielu ludzi boi się negatywów jak ognia, a zarobić taki łatwo - i co więcej, nie da się oddać 😉 ) to sam zaproponuje Tobie zniżkę 🙂

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź