07-07-2020 18:39
Witam
Jak w temacie: ktoś próbował wysyłać listem poleconym priorytetowym z usługą potwierdzenia odbioru do USA w ostatnim czasie i może potwierdzić, że przesyłki doszły?
Póki co Global Express i EMS zawieszony a kurier to za droga sprawa. Zostaje tylko opcja poleconych priorytetowych, które nie są śledzone przez stronę amerykańską.
Pytałem na poczcie, ponoć ludzie wysyłają i listy dochodzą ale wolę się upewnić - ktoś z was może się pochwalić swoimi doświadczeniami w dobie ,,pandemii", jak to wygląda w praktyce?
Pozdrawiam
08-07-2020 03:08
było wałkowane już parę razy.
Polecone są śledzone tylko poprzez panel ebay i nie ma z tym problemów. Czasami jedynie w NY mogą zawisnać na 2 tygodnie.
08-07-2020 08:13
Stąd pytam :). Dzięki.
Dla pewności: czy wpisując numer przesyłki w Ebay'u mamy 100-procentową pewność, że Ebay będzie to śledzić? Pytam, bo spotkałem się z opiniami, że nie zawsze tak jest.
13-07-2020 21:24
wysyłałem z 20 listów od kiedy odblokowano przesyłki i każdy miał śledzenie.
Faktycznie kiedyś bywało to losowo i zacząłem używać globala. Obecnie nawet jak by global wrócił to będę słać listem (poza przypadkami gdy będzie ponad 1KG)
15-07-2020 10:04
No przez Ebay'a to działa ale ja najczęśćiej wysyłam prywatnie i wtedy bez numeru do śledzenia jest cienko....