sprzedaż na eBay.de

patisport
Użytkownik
Witam,

Chciałabym otworzyć sklep na ebay- sprzedaż głównie na niemieckim ebay i mam kilka pytań:
1. czy jako firma polska mogę otworzyc sklep na ebay.de?
2. czy jesli zalożę sklep na ebay.pl to mogę wystawić na ebay.de w formacie sklepu? Czy wtedy stawki są jak za basis shop( oprócz opcji dodatkowych)?
3. czy ze sklepu zarejestrowanego na ebay.pl moje produkty wystawione na ebay.de będą widoczne tylko za pomocą zaawansowanego wyszukiwania?

Prosze o podpowiedz bo całkowicie sie pogubiłam. Co zrobic zeby sprzedawać w Niemczech , jak najmniej płacić opłat i byc tam jak najbardziej widocznym?

Pozdrawiam
Pati
Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

sprzedaż na eBay.de

1. jest to sklep tylko i wyłącznie serwisowy,

wydaje mi się że nie, trza być tam zameldowanym

2. tak, jak najbardziej (na ebay.de płatne są fotki pierwsza kosztuje 2,25 €, samo wystawienie 0,35 € centów

3 nie; będą widoczne ponieważ, wystawiasz na DE

Zawsze sprzedawaj tam, gdzie jest na niego popyt

a tak poza pytaniami, jesteś zarejestrowana i zweryfikowana na PayPal'u, masz połączone konto ebay z paypal, masz utworzone konto sprzedającego, jeśli nie naprzód musisz wykonanć te kroki
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

sprzedaż na eBay.de

patisport
Użytkownik
Witam,

Dziękuje za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące warunków sprzedazy i zwrotu
Rejestrując się jako sklep na ebay.de , będąc polskim przedsiębiorcą czy muszę zamieszczać dokładne warunki zwrotu towaru a tym samym podlegać niemieckiemu prawu konsumenckiemu? Zauwazyłam że polskie firmy tego nie robią , natomiast wszystkie niemieckie mają bardzo rozbudowane regulaminy, które są obowiązkowe. Wydaje mi się ze mając zarejestrowany sklep na ebay.de nadal zakupy dokonuje się w Polsce.

Pozdrawiam
Pati
Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

sprzedaż na eBay.de

nie, nie musisz, ja nie mam zamieszczonych żadnych warunków zwrotu (tylko, że zwroty są przyjmowane), a sprzedaję w 5-7 serwisach zagranicznych ebay w tym DE
Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź