Prowizja za wysyłkę ?!

Witam serdecznie. Czy ktos mi może przybliżyć opłatę pobieraną za cene końcową wysyłki przedmiotu ? Jakim prawem ebay pobiera opłatę za coś co nie jest faktycznie przedmiotem sprzedaży, tylko usługą popiętą do tego przedmiotu. Na moim przykładzie sytuacja wyszła następująco. 

Produkt który sprzedałem: 350$
Wysyłka z polski do kanady :200$ (3x20kg) - znaznaczyłem wysyłkę UPS, a wysłałem pocztą polską.
Płatność PayPal

Opłaty:
Za produkt: 35$ i z tym się zgadzam
Za wysyłkę: 20$ ?!?!?! Za co ?! 
PayPal : ok. 22 $ 

Moje pytanie brzmi. Czy wystawiajac produkt z zamiarem wysyłki do Ameryki północnej trzeba liczyć się z opłatami  za cenę końcową wysyłki ??? Moim zdniem jest to chore, dlatego uprzejmie proszę o nakreślenie sytuacji oraz czy jest możliwość ominięcia tej że opłaty. Przez niedoczytanie....i tą cholerną opłatę mój zysk spadł o 50%.... ;/ 

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Prowizja za wysyłkę ?!

Za przesylke ebay dolicza % od sprzedazy. Jezeli sprzedales cos za granice to powinienes zaplacic 10 % wartosci wysylki ceny krajowej. Z tego co widze to masz jedna wysylke na caly swiat i Polske  za 200 $ 

Nie wierze ze wysylka w Polsce kosztuje 200 $-czyli inaczej mowiac sam sobie jestes winny

Gdyby ta wysylka w Polsce kosztowala powiedzmy 50 zlotych to  wysylajac za granice ebay policzylby Tobie 10 % od 50 zlotych

Poczytaj regulamin -ja nie jestem w tym dobry   .Na pewno entegris poda Tobie link

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź