anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Początkujący na ebay.co.uk i pytanie o wiarygodność zapłaty

Witam,

chciałbym Was zapytać o płatności paypal. Jestem nowy na ebay i nigdy nie przyjmowałem wpłat poprzez paypal.

W płatnościach paypal w lini z płatność od jest zapisana nazwa oraz że konto jest nie zweryfikowane. Cz mam się tym martwić, że konto nie zweryfikowane?

Drugie pytanie to na przyszłość: skąd mam wiedzieć, że klient chce FV, czy paragon? Jest to gdzieś zapisane, bo nie mogę znaleść.

Dziekuję z góry za odpowiedzi.

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Po pierwsze masz się nie martwić tylko pic browarka i wysyłać.
Po drugie kupujący sam o tym informuje. Jednak jak jesteś vatowcem to nie baw się w paragony tylko wystawiaj faktury VAT ułatwia to życie.
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Dziękuję za odpowiedź. Towar wysłany. Zobaczymy jak będzie.

Jestem Vatowcem i tak zrobiłem, tzn wystawiłem FV. Tak mi poradzono także na infolinii MF.

Pytałem o to na infolini ministerstwa, ale nie znają odpowiedzi tylko coś mi tłumaczą, że mam czytać jakś tam ustawę i to mi średnio wystarcza, a pytanie jest takie. Na aukcji mam cenę brutto. Powiedzmy, żże klient to firma i chce FV, ale ze stawką 0% jako WDT i teraz: Mam stracić i wystawić mu FV w cenach netto (czyli aukcja  minus VAT)? Mam wystawić inną aukcję? Jak wy to rozwiązujecie?

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Kllient musi posiadać ważny VAT UE (PL przed nipem), musisz to sprawdzić - możesz online.

Jeżeli nie posiada, wystawiasz normalnie brutto i 23%.

Jeżeli posiada, brutto i 0% przy czym warto dodać na fakturze, że jest to WDT.

Bo rozumiem, że Ty masz NIP UE?

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź