- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-09-2014 08:10
Witam, mam takie pytanie chciałbym wysłać do Ameryki Północnej paczkę o wadze dwóch kilo przez Pocztę Polską i tutaj jest pytanie ponieważ paczka ekonomiczna kosztuje 63zł, a piorytetowa 102zł więc jest to już całkiem duża różnica, i jak uważacie czym bardziej się opłaca wysłać i jak długa będzie różnica dostarczenia takiej paczki?
W dodatku jest też coś takiego jak opcja ekspres, kosztuje 6zł, i czy to tylko taki chwyt poczty, czy też naprawdę skraca to doreńczenie przesyłki? http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html
I drugie pytanie to jak już wysyłam taką paczkę to muszę coś dodatkowo wypełniać lub przyklejać jakieś dodatkowe naklejki?
Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
Zaakceptowane rozwiązania
Paczka Ekonomiczna, Piorytetowa do USA

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-09-2014 09:59
Paczka ekonomiczna idzie około 6-8 tygodni,kupujący założy ci spór po 2 tygodniach i tracisz kasę.Druk na paczkę zawiera już deklarację celną,nie trzeba nic naklejać.Opcja "express" nie jest już stosowana przez pocztę tzn amerykańska poczta nie respektuje też opcji,jeśli dalej jest w ofercie to znaczy że ciągle naciągają klientów.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-09-2014 10:07 — edytowano 05-09-2014 10:07
Skorzystaj z wysyłki przez Global Expres koszt do 2 kg to 63 zł brutto ( kraje poza europejskie ) . Czas doręczenia to tak jak przy EMS . tylko są dwa haczyki
pierwszy to wartość przedmiotów nie może przekraczać 200 zł
druga sprawa to to że te przesyłki mają śledzenie i wszystkie opcje jednak doręczenie może być do skrzynki pocztowej czy gdziekolwiek. Nikt nie podpisuje że coś odebrał. W statusie jest że doręczono i to wystarczy dla Ebay/paypal.
Ogólnie Global Expres jest fajną usługą ale mało kierunków obsługują - 34 państwa.
Pozdrawiam

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-09-2014 09:59
Paczka ekonomiczna idzie około 6-8 tygodni,kupujący założy ci spór po 2 tygodniach i tracisz kasę.Druk na paczkę zawiera już deklarację celną,nie trzeba nic naklejać.Opcja "express" nie jest już stosowana przez pocztę tzn amerykańska poczta nie respektuje też opcji,jeśli dalej jest w ofercie to znaczy że ciągle naciągają klientów.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-09-2014 10:07 — edytowano 05-09-2014 10:07
Skorzystaj z wysyłki przez Global Expres koszt do 2 kg to 63 zł brutto ( kraje poza europejskie ) . Czas doręczenia to tak jak przy EMS . tylko są dwa haczyki
pierwszy to wartość przedmiotów nie może przekraczać 200 zł
druga sprawa to to że te przesyłki mają śledzenie i wszystkie opcje jednak doręczenie może być do skrzynki pocztowej czy gdziekolwiek. Nikt nie podpisuje że coś odebrał. W statusie jest że doręczono i to wystarczy dla Ebay/paypal.
Ogólnie Global Expres jest fajną usługą ale mało kierunków obsługują - 34 państwa.
Pozdrawiam