Opóźnienia przesyłek!!

Hej,

sytuacja jak zawsze.... opóźnienia!

U mnie głównie przesyłki do USA z przedziału 09 - 13 grudzień - koło 20-30 jak narazie.

Czy nękają Was kupujący? Bo ja to już słabo sypiam, a rano jak odczytuje maile to mnie głowa boli.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Wiadomość 1 z 141
ostatnia odpowiedź
140 ODPOW. 140

Opóźnienia przesyłek!!

to jest jakas porazka...co tam sie dzieje?czy to wina usps?skoro paczki wychodza z polski w ciagu paru dni, dlaczego sa przetrzymywane tak dlugo w usa?gdzie mozna zadzwonic zeby cos przspieszyc?

Wiadomość 121 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

w takich przypadkach pomóc może tylko modlitwa... 😉  żadne telefony nie pomagają  🙂

... nie wiem jak twoja przesyłka ale tracking numer mojej przesyłki dzisiaj sie zaktualizował, wiec pewno twój tez.

Pewno kontener z przesyłkami utknął w jakim hubie i amerykanie długo go nie odbierali no ale chyba jest juz ok.

Wiadomość 122 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

u mnie ciagle ten orgin post...juz trace nadzieje ...mam nadzieje, ze skoro Twoje ruszyly z moja bedzie podobnie...

Wiadomość 123 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

A mnie zastanawia ta dysproporcja - Amerykanin, aby wysłać list od Europy priorytetem (1kg) musi wydać coś kolo 20$, my z kolei $10 ??? Może tu jest przyczyna dlaczego USPS ma daleko sprawę zagranicznych wysyłek i z ich dostawą robi jak im podejdzie w danym czasie.

Wiadomość 124 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

pewnie cos w tym jest, ale swoja droga jak mozna przetrymywac tak dlugo przesylki nie skanujac ich...

Wiadomość 125 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

a mam jeszcze ptanie, czy przypadkiem po przekroczeniu granicy polski, gdy przesyka jest juz w usa, to czy nie zostaje nadany jej nowy numer? bo na stronie usps, zeby wyslac maila z zapytaniem o przesylke to jej koncowka musi byc us nie pl, inaczej mail nie przejdzie

Wiadomość 126 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

CHYBA ZNOWU ZACZYNAJĄ SIE OPOZNIENIA !

Przesyłka wysłana  5 wrzesnia cały czas ma status  Origin Post is Preparing Shipment.

Jakies inne wyslane pozniej juz doszły

Dzwoniłem na infolinia to mowili ze latem były jakis problemy ale ja wtedy tego nie odczułem.

Widze ze na zagranicznych forach tez zauwazyli ze sa jakies problemy z niektorymi przesyłkami.

np.

etsy.com/teams/7722/discussions/discuss/15970718/page/43

w innych miejsach tez zacznaja pisac o opozneinach lub zagubionych pakietach.

np

community.ebay.com/t5/Shipping-Returns/Anyone-else-getting-delayed-packages-with-USPS/td-p/18296347/page/8

Ciekawe czy czeka nas ta sama jazda jak zimą

Wiadomość 127 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

dobra wiadomość  Priorytetowa przesyłka wysłana do USA 7 wrzesnia  cały czas do dzisiaj:

Origin Post is Preparing Shipment

no i w koncu po miesiacu i dwóch dniach ruszyło !!

October 9, 2015 , 11:22 am
Processed Through Sort Facility
ISC NEW YORK NY(USPS)

całe szczescie ze klient nie eskalował sporu na ebay bo znowu by mnie ebay złupił !

W sumie to wiedzialem ze predzej czy pozniej otrzyma ale najwaznijesze było czy zaloży spór na ebay i go eskaluje.

Gdyby to zrobił to by miał kase i wysłany przedmiot gratis.

Wiadomość 128 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

No to ja pokażę Wam coś takiego. Ręce opadają a najgorsze jest to, że absolutnie kupujący nie odpowiada na maile.

Wysłałem paczkę EMS numer EE215844729PL Paczka na Seszele. Czort dopłaciłem niech ma EMS i co ?

Nie wchodźcie na stronę Poczty Polskiej bo tam jest tak na odpier..... mówiąc krótko po łebkach.

Wbijcie ten numer tu http://trackitonline.ru/ i zobaczcie gdzie jest paczka tu jest dokładnie jak ona krąży.

Jestem w czarnej dziurze pwinien napisać w czarnej du.....ale młodzież tu wchodzi także oszczędzę. Pierwszy raz mam taką sytuację.

Wiadomość 129 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

ale krąży, poleciała do UK a pozneij do AUSTRALII  i z Australi na Seszele

Dziwna droga - najszybciej to powinno isc przez Francje i stamtad jest mase bezposrednich lotow bo lataja tam jak do siebie (tak jak u nas warszawiacy nad morze 😉 )

powinno dojść po około 6 dniach od wysłania....

Jak dojdzie do odbiorcy to reklamuj - powinienes dostac zwrot.

Miałem przypadki spoznionych EMS reklamwałem i otrzymałem zwroty opłaty.

EMS to jedyna przesyłka ktora mozesz zareklamowac z uwagi na opoznienie ( priorytetowych nie zareklamujesz bo nie ma przewidzianego czasu dostawy - EMS juz tak)

tak wiec reklamuj to powinienes miec zwrot kosztów przesyłki.

Wiadomość 130 z 141
ostatnia odpowiedź