Kanadyjczyk chce mnie oszukać

witam , wysłałem towar listem poleconym priorytetem z potwierdzeniem odbioru , bo na stronie poczty pisało że jest tracking, okazało się że nie ma i wpisując na stronie poczty kanadyjsiej nie ma śledzenia , jest tylko na polskiej że  przesyłka opuściła kraj , dziś facet  z Kanady otworzył mi sprawę że nie otrzymał przedmiotu , sprawdzałem na trackingonline.ru i tam widnieje że 04.11 była w jakiejś sortowni w kanadzie ale na ich stronie wogóle tej przesyłki nie widać , ma ktoś jakiś pomysł co zrobić , pomocy!!

Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Możesz tylko gadać z kupującym i liczyć na jego przyzwoitość, polski polecony nie jest wprowadzany do systemu w USA i pewnie i w Kanadzie, tak czy inaczej w Kanadzie idzie on jeszcze dłużej niż w USA, jak utkwi on na cle to nigdy nie wiadomo ile będzie tam się znajdował, szczególnie teraz w okresie świątecznym. Zasada jest jedna nie ma trankingu, to kupujący dostaje zwrot i koniec, tylko rozmowa z nim jest jeszcze jakąś nadzieją, wszystko zależy od jego zachowania.
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy

już nic nie zrobisz,kasa stracona,nie wolno wysyłać bez trackingu,człowiek uczy się na błędach

Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

no  to klapa , nie wiem tylko czemu na http://www.trackitonline.ru   widać tą przesyłkę że 04.11 jest w jakiejś sortowni w mieście Mississauga , ale na polskiej stronie poczty ani na kanadyjskiej tego nie ma

Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy

liczy się status 'delivered" wszystko inne nie ma żadnego znaczenia,może być nawet napisane że przesyłka czeka na poczcie bo jest wystawione awizo i tak to nie jest żaden dowód wysyłki.

Ebay nie uznaje oficjalnej odpowiedzi poczty polskiej na reklamacje,nie uznaje odpowiedzi administracji poczty np Australijskiej,ebay to jest państwo w państwie,nie respektują żadnego prawa jeśli sami go nie ustanowili

Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

warto by jakis instytucje unii europejskiej zainteresowac bo to ogolnie sa przewały na zwykłych ludziach co oni robią i to na duza skale.  Oni wiedze ze pojedyczna osoba niewiele zrobi dlatego nas tak dymaja - ale skala poszkodowanych osob jest spora.

Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy

a jak myślisz dlaczego siedziba Ebay jest w Luxemburgu? oprócz 15% VAT rząd Luxemburga podpisał tajną umowę z wielkimi koncernami która umożliwia im nie płacenie podatków.Kto był premierem Luxemburga w tym czasie? Juncker który teraz jest przewodniczącym komisji europejskiej.To powinno Ci wyjaśnić dlaczego UE tym się nie zainteresuje.

Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź