21-10-2015 13:04
W ZESZŁYM ROKU ZOSTAŁEM WYŚMIANY I NAZWANY PIENIACZEM,BEKSĄ ITP..
NIESTETY TO DEFINITYWNY KONIEC ŚLEDZENIA LISTÓW POLECONYCH Z POLSKI( I NIE TYLKO) W USA.
W 2014 JESZCZE SOBIE DAROWALI I PRZESUNELI TERMIN NA TEN ROK.
TU JEST WYJASNIENIE DLACZEGO TO ZROBILI :
http://postalemployeenetwork.com/news/2015/09/registered-mail-change-to-take-effect-oct-1/
13-05-2016 12:37
Tak mnie upierniczyli własnie i nie speniam standardów. Wysyłałem rok temu drobne mam na myśli rzeczy do USA listem poleconym priorytetowym. Miałem spory z powodu opóźnień po czasie dochodziły przesyłki. Ebay.pl spychał mnie do ebay.com tam wyjaśniałem sprawę mimo to dostałem informację, że nie spełniam standardów i jestem w czarnej du....
Mam tonę wazeliny smaruję kupujących jak mogę wysyłam w ten sam dzień lub na drugi ale i tak źle. Ech teraz mogę wystawiać ograniczoną ilość czyli dla mnie zero. Spadek sprzedaży o 60%
Przzy okazji kilku oszystów mnie rąbnęło i jak zwykle moja wina. Spory wygrane przez kupujących. Oszukano mnie i jeszcze dostałem po gębie. Tragedia czasem odechciewa się tu sprzedawać.
13-05-2016 12:56
Dodam Wam jedno. Kupujący oszukują kradną i są bezkarni.
Jeden z wielu przykładów.
Kupuje od nas gość z Włoch buty cena 1900 zł na ebay.de. Po otrzymaniu przesyłki mam maila i spór, że brak dodatkowych sznurowadeł. O cholera. Przecież wysłaliśmy kompletny towar. Spór zamiast zalozyć na ebay.de spór zakłada na ebay.com. Wolna amerykanka.
Chce odesłac towar bo go oszukaliśmy. Mimo maili, że towar został wysłany kompletny nie mam żadnych argumentów na swoją obronę. Przyjmuję z pokora nie kompletny towar spór wygrywa kupujący czyli oszust bo ebay.com twierdzi, że on ma rację.
Ja zostaję z towarem za 1900 zł bez sznuruwek bo sobie Włochowi były właśnie sznurowadła potrzebne a nie buty. Skąd ja wezmę teraz takie sznurowadła. Niby nic ale jednak towar nadaje się do ........
I tak jest często.
Kupi inny delikwent twierdzi, że jest fanem butów Jordan od 20 lat i sprzedałem mu podróbę. Wysyła jakieś filmiki z Youtube jak ma wyglądać orginał. Idiotyzm do kwadratu. Znów kicha. Spór moja wina oddaje buty sprawa wygrana. Tragedia albo ja mam pecha.
Miałem gościa, kupił orginał oddał podróbę. W plecy 800 zł.
Ujmę to tak jak w jednej z polskich komedii .." Panie to nadaje się do prasy .."
13-05-2016 14:56
wiesz dlaczego założył spór na com a nie na de ? bo na DE zdarzy się że nie zabiorą Ci pieniędzy,na COM zabierają zawsze.Ten sam sort to Australia a nawet gorzej.Aktualnie żaden sprzedawca z Europy nie jest w stanie wyrobić statusu na ebay.com,to jest niemożliwe,procent problemów jest mały a złodziei i kretynów cała masa
13-05-2016 22:24
Co ja mogę dodać. Chyba nic.
Pozdrawiam.