wpłata na konto w innej walucie

swiszczyk
Użytkownik
witam
Jestem tu nowu i zastanawiam sie nad zalozeniem konta PP.
Które bedzie mi najbardziej przydatne mam nadzieje do zakupów za granicą - i tu rodzi sie pytanie -
Czy mogę wpłacać na konto PP pieniadze w innej walucie niz złotówki?
Czy moge miec rozne waluty na koncie np: zł, dolary i funty?
widze ze tu duzo ludzi ogłasza się ze sprzedaza waluty - i czy to jest bezpoieczny zakup?
Jezeli sie da trzymac pieniadze w obcej walucie to jezeli zaplace za towar w anglii - to ten przelew realizowany jest bez oplat tak jak w polsce?

przepraszam za chaos - forum przejrzalem i wystarczających informacji nie znalazlem - znalazlem tyle, żeby jeszcze bardziej się zamotać:)
proszę o odp. i dziękuję z góry
Pozdrawiam
Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Czy mogę wpłacać na konto PP pieniadze w innej walucie niz złotówki?

nie

Czy moge miec rozne waluty na koncie np: zł, dolary i funty?

Tak, ale wcześniej musisz utworzyć saldo walutowe w innej walucie niż PLN

widze ze tu duzo ludzi ogłasza się ze sprzedaza waluty - i czy to jest bezpoieczny zakup

tak

Jezeli sie da trzymac pieniadze w obcej walucie to jezeli zaplace za towar w anglii - to ten przelew realizowany jest bez oplat tak jak w polsce?

to nie jest przelew, tylko pieniądze są pobierane z salda PP lub z karty kredytowej/debetowej

Kupujący prowizji nie płaci czyli bez opłat
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

swiszczyk
Użytkownik
czyli z tego co zrozumiałem to wpłacać waluty obcej nie mogę, ale jeżeli ktoś mi wpłaci pieniądze poprzez PP w np. funtach to bede je miał na PP i bez problemu bede mógł nimi płacić za granicą??
tak poza tym pytaniem to dzieki za fajną odp:)
Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

Nie koniecznie musisz kupić $ jeśli chcesz zapłacić za przedmiot kupiony na ebay com. Możesz kupić €, GBP albo PLN i na PP je sobie zamienić na $ albo system PP zrobi to za Ciebie przy płaceniu. W stendarcie na PP masz opcje operacji w USD i PLN jeśli będziesz kupował inną walute to musisz to ustawić na PP.
Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

swiszczyk
Użytkownik
no ok ale jezeli PP przewalutuje za mnie do będę ponosił dodatkowe koszta - pewnie wysoki kurs i jakąś tam prowizje za przewalutowanie (chyba, że się myle)
Jeżeli kupie funty i zapłace w funtach na ebay.co.uk to z tego co wiem nie ponoszę żadnych kosztów!?
Chyba,że opcja walutowa w PP jest dodatkowo płatna.. - niewiem ponieważ jeszcze jak pisałem nie jestem zarejestrowanym PAYPALOWCEM:)
hmm...
im wiecej wiesz tym bardziej wiesz, że mało wiesz:P
Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

no ok ale jezeli PP przewalutuje za mnie do będę ponosił dodatkowe koszta
Za darmo to masz tylko porady na tym forum.
Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

to nie przwalutowuj tylko sprzedaj komus kto potrzebuje lub kupuj w tej walucie
Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź