anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kupującym. Spór po wpłaceniu pieniędzy

Witam, sprzedałem przedmiot na ebay.de cena była 589euro, lecz powiedziałem, że za 550euro sprzedam. Nie zdążyłem zmienić ceny a on już kupił, wobec czego musiał mi przelać 589euro. Przelał pieniądze ,ja już przedmiot spakowałem, dałem zlecenie wypłaty z paypal na moje konto. Zlecenie zrealizowane(lecz na moim koncie jeszcze nie pojawiły się pieniądze, pewnie lada dzień będą.) Lecz wchodzę następnego dnia a tam "spór" i takie wiadomości od Austriaka:

Ich habe die pumpe mit nummer 059130106D pumpe gekauft Pumpe in ordnung hast Sie geschrieben.Ich habe ihnen Geld geschickt und Sie haben Geld bekommen warum keine Antwort habe ich bekommen von Ihnen Sie gehen GLS paket und schicken mir diese nummer 059130106D was funktioniert und in ordnung und paketnummer mir schicken dann streit fertig Sie verstehen?

Gesetzlich kann ich diesen streit nicht beenden sie schicken mir diese pumpe was funktioniert oder mein geld wieder zurück wenn nicht dann hören Sie von meinem Anwalt und Sie können dann viel Gled(entschedigung) zahlen für mich.

bevor Sie mehrere probleme bekommen schicken Sie mir Diese Pumpe und paketnummer wenn Sie keine pumpe haben dann schicken Sie mir mein Geld 604€ zurück.

wir können das gut machen wenn sie mir die pumpe schicken und wenn ich die pumpe bekomme werde ich diesen streit beenden vorher nicht weil ich brauche diese pumpe mei Auto steht bei mechaniker und kann nicht fahren damit bitte schicken sie mir die pumpe ich bekomme die pumpe streit fertig ganz sicher mfg.

Rozumiem, że chce otrzymać pompę, sprawdzić ją i wtedy wycofa spór ? ale na moim koncie paypal pojawiło się ok 1900zł na MINUSIE! więc póki on nie wycofa sporu to nie wysyłać paczki ?
Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Problem z kupującym. Spór po wpłaceniu pieniędzy

oczywiście, że nie wysyłaj, chyba, że chcesz zostać bez towaru i pieniędzy 🙂

nawet jak już nie masz pieniędzy PP, a być może on podniesie do rangi roszczenie to będzie to tak (tak mi się wydaje), że PP zwróci się do wystawcy karty i z tamtąd ściągnie sobie należność.

a widać, że trafił Ci się jakiś nawiedzony to na bank nie wycofa sporu,

podaj mi nick tego typa
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź