04-12-2014 14:49
Cześć,
mimo, że pewnie było już tu pewnie trochę podobnych pytań, chciałbym się dowiedzieć jak mam zacząć korzystać z paypala? Jestem na terenie Niemiec, posiadam konto w walucie euro w niemieckim Sparkasse banku i na razie tyle co zrobiłem to zarejestrowałem się na portalu paypal.com, podpiąłem tam dane swojej karty (czy jakkolwiek to nazwać).
Teraz chciałbym zamówić komputer i kilka akcesoriów do niego z polskiego sklepu internetowego i oczywiście w walucie PLN. Dzwoniłem do owego sklepu i respektują tylko złotowki, co jest raczej zrozumiałe. Jak powinienem użyć teraz paypala, zeby móc zapłacić za zakupy? Chodzi mi też o to całe przewalutowywanie. Ile to kosztuje to wiem, powiedzmy...mniej więcej.
Ale jak zacząć korzystać z paypala? Na razie wszystkie środki przechowuję w banku, nie chcę w nic klikać, żeby nie daj Boże nie stracić jakichś pieniędzy, Czy ktoś z Was mógłby wyjaśnić mi w kilku krokach, jak mogę przelać wystarczającą ilość pieniędzy na zakup zamówionego towaru, jak przelać kasę na paypal, jak przewalutować euro na złotówki i jak wysłać pieniądze do sklepu za pośrednictwem paypala?
Z tego co wyliczyłem, będzie mnie to kosztowało ok. 2000 zł, jeśli to istotna informacja.
Proszę o pomoc i wytłumaczenie.
08-12-2014 04:30
polacz Paypal z kontem w banku lub karta kredytowa i Paypal pobierze tyle ile trzeba Euro. Przewalutowanie jest wg. stawki dziennej + 2,5% +1% za tranasakcje za granica.
Czy sklep akceptuje Paypal?
09-12-2014 15:38