06-09-2016 14:37
Witam. Chcę kupić za granicą kilka kartridży do starej konsoli. Sprzedawca wystawia niestety po jednym przedmiocie. Na stronie ma napisane, że jest możliwość łączenia wysyłki. Chcę więc kupić kilkanaście różnych kartridży i raz zapłacić za wysyłkę. Proszę o wytłumaczenie krok po kroku, jak to się odbywa. Czytałem różne komentarze na ten temat, ale żaden nie opisywał sprawy jasno. Przed dokonaniem zakupu chcę być pewien, że wszystko pójdzie sprawnie i nie pojawią się żadne komplikacje. Pozdrawiam.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
06-09-2016 22:20
Sprzedawca w aukcjach musi mieć ustawione w wysyłce, np każdy dodatkowy przedmiot + 1 $ lub każdy dodatkowy np 0 $. Ustawienia wysyłki powinien mieć nie tylko na swój kraj ale też na Polskę. Jest też opcja dodawaj do koszyka i jeśli sprzedawca ma opcje sumowania wysyłki ustawione- powinno się to wyświetlić w koszyku.
08-09-2016 23:12
Ebay powinen zgrupowac wszystkie przedmioty od tego samego sprzedawcy oraz podac sume do zaplaty (cena plus wysylka).
Skontaktuj sie ze sprzedawca i popros o przyslanie rachunku ze skomasowana wysylka (combined shipping) jesli nie bedzie rabatu za wysylke ktory cie zadowala.
10-09-2016 01:42
Sprzedawca w swoich ustawieniach konta ma możliwość wpisania różnych opcji wysyłki na kraj czy międzynarodowych (np. każdy kolejny produkt + 1 zł czy każdy kolejny-wysyłka 0 )- jeśli to ma zrobione , automatycznie będzie wyliczać. O koszyku już tu pisałem-lącznie ze screenami co jak zrobić-przeszukaj posty dot koszyka
05-10-2016 13:19 — edytowano 05-10-2016 13:20
bez koszyka to raczej nie bedzie mozliwe (choc i z koszykiem nie jestem pewny jak to bedzie) chyba ze
- w ramach testu 🙂 otworzysz interesujace np. 2 oferty w osobnych oknach i klikniesz kup teraz w jednym oknie a potem w drugim i sprawdzisz czy moze w tym drugim oknie na kolejnym etapie pokaze sie takze ten pierwszy przedmiot i tylko jeden koszt wysylki
- wczesniej skontaktujesz sie ze sprzedawca i zapytasz czy on moze to jakos rozwiazac w swoich ustawieniach sprzedazy / kosztow wysylki
06-09-2016 22:20
Sprzedawca w aukcjach musi mieć ustawione w wysyłce, np każdy dodatkowy przedmiot + 1 $ lub każdy dodatkowy np 0 $. Ustawienia wysyłki powinien mieć nie tylko na swój kraj ale też na Polskę. Jest też opcja dodawaj do koszyka i jeśli sprzedawca ma opcje sumowania wysyłki ustawione- powinno się to wyświetlić w koszyku.
08-09-2016 19:17 — edytowano 08-09-2016 19:18
Opcji dodawania do koszyka jeszcze nie spotkałem. Natomiast jeśli chodzi o pierwszą opcję, to chciałbym się dowiedzieć, jak to wygląda w praktyce:
1. Czy muszę przed dokonaniem zakupu skontaktować się ze sprzedawcą, aby poinformować go o swoich planach?
2. Co z płatnością natychmiastową przez PayPal? Załóżmy, że kupię 10 przedmiotów. W zakładce Mój Ebay będę miał 10 pozycji do zapłacenia. Czy ebay automatycznie połączy to wszystko w jedno zamówienie?
08-09-2016 23:12
Ebay powinen zgrupowac wszystkie przedmioty od tego samego sprzedawcy oraz podac sume do zaplaty (cena plus wysylka).
Skontaktuj sie ze sprzedawca i popros o przyslanie rachunku ze skomasowana wysylka (combined shipping) jesli nie bedzie rabatu za wysylke ktory cie zadowala.
10-09-2016 01:42
Sprzedawca w swoich ustawieniach konta ma możliwość wpisania różnych opcji wysyłki na kraj czy międzynarodowych (np. każdy kolejny produkt + 1 zł czy każdy kolejny-wysyłka 0 )- jeśli to ma zrobione , automatycznie będzie wyliczać. O koszyku już tu pisałem-lącznie ze screenami co jak zrobić-przeszukaj posty dot koszyka
26-09-2016 13:37
Ok. Wszystko poszło sprawnie. Dziękuję za odpowiedzi.
03-10-2016 18:20 — edytowano 03-10-2016 18:22
A jeszcze jedno pytanko. Co w przypadku, gdy sprzedający rząda płatności natychmiastowej przez PayPal, a ja chcę kupić od niego kilka przedmiotów i raz zapłacić za wysyłkę? Gdy kupię pierwszy przedmiot od razu zostanę przekierowany do PayPal. Czy będę mógł jakoś to pominąć i wrócić do zakupów, aby kupić kolejne przedmioty, a potem poprosić o fakturę za połączoną wysyłkę? Chodzi mi o zakupy na polskim ebayu, czyli bez wykorzystania koszyka.
05-10-2016 13:19 — edytowano 05-10-2016 13:20
bez koszyka to raczej nie bedzie mozliwe (choc i z koszykiem nie jestem pewny jak to bedzie) chyba ze
- w ramach testu 🙂 otworzysz interesujace np. 2 oferty w osobnych oknach i klikniesz kup teraz w jednym oknie a potem w drugim i sprawdzisz czy moze w tym drugim oknie na kolejnym etapie pokaze sie takze ten pierwszy przedmiot i tylko jeden koszt wysylki
- wczesniej skontaktujesz sie ze sprzedawca i zapytasz czy on moze to jakos rozwiazac w swoich ustawieniach sprzedazy / kosztow wysylki
09-10-2016 19:59
Z koszykiem to nie ma problemu, bo dokonałem już takiego zakupu. Ciekawe dlaczego ebay.pl nie ma opcji koszyka. No cóż. Trzeba posiłkować się ebay.com.