odstąpienie od zakupu towaru.

Witam.
Zakupiłem towar na ebay.de niestety trochę się pospieszyłem i nie doczytałem wszystkiego, okazało się że to nie to czego oczekuję. Czy mogę odstąpić od zakupu towaru i w jaki sposób? Jest zakładka zwrot towaru ale strona się nie wyświetla.
Poza tym chciałem odstąpić od kupna 5 minut po kliknięciu "kup teraz". Czyli nie zapłaciłem za towar, a on nie opuścił sprzedającego.
Pozdrawiam
Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Popros sprzedawce o anulowanie transakcji.
Sprzedawca wystapi do Ebay o zwrot kosztow.

Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

witam.
Dogadałem się ze sprzedawcą tak mi się przynajmniej wydaje.
On wystąpił ze swojej strony że nie chcę przedmiotu. Ja oczywiście potwierdziłem to i tym samym sprawa została zamknięta w centrum rozwiązywania sporów.
Tylko mi cały czas pozostały przedmioty zakupione i nie znikły również jest zakładka zapłać teraz! jak wchodzę w przeglądanie przedmiotu to ma on sprawę zamkniętą.
Co mogę zrobić by te przedmioty zostały usunięte z konta?
Może fakt że to był spór założony w ebay.de a nie ebay.pl a serwisy może całkowicie się nie pokrywają?
Dlaczego sprzedawca z Niemiec po odstąpieniu od zakupu wyrażeniu na to zgody obustronnej chce jakieś zadośćuczynienie w postaci paru Euro? Czy regulamin ebay.de zakłada że można pobierać opłatę od kogoś kto odstąpił od zakupionego przedmiotu? Bo jeżeli nie to można to zgłosić na ebay.de jako naciąganie?
Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

z zakladek to zniknie z czasem. Samemu chyba nie mozna tego usunac

nic mu sie nie nalezy. Mozesz mu w opinii napisac ze prubuje wyludzic pieniadze. Mozesz tez napisac do Ebay.

Sprzedawca otrzymal zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.

Wycofanie oferty:
http://cgi6.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?HelpSearchNextGen&action=0&searchString=retract
Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

na przyszlosc nie klikaj Kup teraz bez namyslu bo klikniecie tego przycisku oznacza zobowiazanie sie do kupna i sprzedawca oczekuje zrealizowania transakcji... i w sumie moze byc wkurzony ze zawracasz mu glowe... choc sam nie powinien zadac jakichs tam oplat w tej sytuacji
Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

Po miesiącu zapłać teraz już się nie pojawia, chociaż ciągle w zakładce do zapłaty mam przedmiot.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą a mianowicie dlaczego po anulowaniu transakcji i akceptacji sprzedającego oraz zamknięciu sprawy ta ciągle wisi mi w zakładkach. Czy fakt że robiłem to na ebay.de ma na to jakiś wpływ. Czy aby nie jest tak że ebay.pl nie będzie widział zamkniętej sprawy i wystawi mi notkę że nie zapłaciłem za przedmioty?

I jeszcze jedna sprawa, mianowicie chodzi o komentarz, czy muszę go wystawiać nie kupiwszy przedmiotu? Za bardzo nie wiem co mam napisać w tym komentarzu jak nie kupiłem niczego. Czy może brak komentarza skutkuje faktem że ciągle przedmioty są widoczne w zakładce do zapłaty?

Teraz mam nauczkę, i będę czytał wszystko dwa razy przed kliknięciem.
Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

komentarza nie musisz wystawiac jesli nie chcesz tego robic nawet jesli cos kupisz, zaplacisz za to i to otrzymasz.
Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź