odstąpienie od zakupu towaru.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
14-07-2010 01:21
Witam.
Zakupiłem towar na ebay.de niestety trochę się pospieszyłem i nie doczytałem wszystkiego, okazało się że to nie to czego oczekuję. Czy mogę odstąpić od zakupu towaru i w jaki sposób? Jest zakładka zwrot towaru ale strona się nie wyświetla.
Poza tym chciałem odstąpić od kupna 5 minut po kliknięciu "kup teraz". Czyli nie zapłaciłem za towar, a on nie opuścił sprzedającego.
Pozdrawiam
Zakupiłem towar na ebay.de niestety trochę się pospieszyłem i nie doczytałem wszystkiego, okazało się że to nie to czego oczekuję. Czy mogę odstąpić od zakupu towaru i w jaki sposób? Jest zakładka zwrot towaru ale strona się nie wyświetla.
Poza tym chciałem odstąpić od kupna 5 minut po kliknięciu "kup teraz". Czyli nie zapłaciłem za towar, a on nie opuścił sprzedającego.
Pozdrawiam
Wiadomość 1 z 7
6 ODPOW. 6
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
14-07-2010 03:39
Popros sprzedawce o anulowanie transakcji.
Sprzedawca wystapi do Ebay o zwrot kosztow.
Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.
Sprzedawca wystapi do Ebay o zwrot kosztow.
Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Wiadomość 2 z 7
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-07-2010 00:07
witam.
Dogadałem się ze sprzedawcą tak mi się przynajmniej wydaje.
On wystąpił ze swojej strony że nie chcę przedmiotu. Ja oczywiście potwierdziłem to i tym samym sprawa została zamknięta w centrum rozwiązywania sporów.
Tylko mi cały czas pozostały przedmioty zakupione i nie znikły również jest zakładka zapłać teraz! jak wchodzę w przeglądanie przedmiotu to ma on sprawę zamkniętą.
Co mogę zrobić by te przedmioty zostały usunięte z konta?
Może fakt że to był spór założony w ebay.de a nie ebay.pl a serwisy może całkowicie się nie pokrywają?
Dlaczego sprzedawca z Niemiec po odstąpieniu od zakupu wyrażeniu na to zgody obustronnej chce jakieś zadośćuczynienie w postaci paru Euro? Czy regulamin ebay.de zakłada że można pobierać opłatę od kogoś kto odstąpił od zakupionego przedmiotu? Bo jeżeli nie to można to zgłosić na ebay.de jako naciąganie?
Dogadałem się ze sprzedawcą tak mi się przynajmniej wydaje.
On wystąpił ze swojej strony że nie chcę przedmiotu. Ja oczywiście potwierdziłem to i tym samym sprawa została zamknięta w centrum rozwiązywania sporów.
Tylko mi cały czas pozostały przedmioty zakupione i nie znikły również jest zakładka zapłać teraz! jak wchodzę w przeglądanie przedmiotu to ma on sprawę zamkniętą.
Co mogę zrobić by te przedmioty zostały usunięte z konta?
Może fakt że to był spór założony w ebay.de a nie ebay.pl a serwisy może całkowicie się nie pokrywają?
Dlaczego sprzedawca z Niemiec po odstąpieniu od zakupu wyrażeniu na to zgody obustronnej chce jakieś zadośćuczynienie w postaci paru Euro? Czy regulamin ebay.de zakłada że można pobierać opłatę od kogoś kto odstąpił od zakupionego przedmiotu? Bo jeżeli nie to można to zgłosić na ebay.de jako naciąganie?
Wiadomość 3 z 7
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-07-2010 00:25
z zakladek to zniknie z czasem. Samemu chyba nie mozna tego usunac
nic mu sie nie nalezy. Mozesz mu w opinii napisac ze prubuje wyludzic pieniadze. Mozesz tez napisac do Ebay.
Sprzedawca otrzymal zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Wycofanie oferty:
http://cgi6.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?HelpSearchNextGen&action=0&searchString=retract
nic mu sie nie nalezy. Mozesz mu w opinii napisac ze prubuje wyludzic pieniadze. Mozesz tez napisac do Ebay.
Sprzedawca otrzymal zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.
Wystawicie sobie opinie.
Wycofanie oferty:
http://cgi6.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?HelpSearchNextGen&action=0&searchString=retract
Wiadomość 4 z 7
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-07-2010 14:46
na przyszlosc nie klikaj Kup teraz bez namyslu bo klikniecie tego przycisku oznacza zobowiazanie sie do kupna i sprzedawca oczekuje zrealizowania transakcji... i w sumie moze byc wkurzony ze zawracasz mu glowe... choc sam nie powinien zadac jakichs tam oplat w tej sytuacji
Wiadomość 5 z 7
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
20-08-2010 01:25
Po miesiącu zapłać teraz już się nie pojawia, chociaż ciągle w zakładce do zapłaty mam przedmiot.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą a mianowicie dlaczego po anulowaniu transakcji i akceptacji sprzedającego oraz zamknięciu sprawy ta ciągle wisi mi w zakładkach. Czy fakt że robiłem to na ebay.de ma na to jakiś wpływ. Czy aby nie jest tak że ebay.pl nie będzie widział zamkniętej sprawy i wystawi mi notkę że nie zapłaciłem za przedmioty?
I jeszcze jedna sprawa, mianowicie chodzi o komentarz, czy muszę go wystawiać nie kupiwszy przedmiotu? Za bardzo nie wiem co mam napisać w tym komentarzu jak nie kupiłem niczego. Czy może brak komentarza skutkuje faktem że ciągle przedmioty są widoczne w zakładce do zapłaty?
Teraz mam nauczkę, i będę czytał wszystko dwa razy przed kliknięciem.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą a mianowicie dlaczego po anulowaniu transakcji i akceptacji sprzedającego oraz zamknięciu sprawy ta ciągle wisi mi w zakładkach. Czy fakt że robiłem to na ebay.de ma na to jakiś wpływ. Czy aby nie jest tak że ebay.pl nie będzie widział zamkniętej sprawy i wystawi mi notkę że nie zapłaciłem za przedmioty?
I jeszcze jedna sprawa, mianowicie chodzi o komentarz, czy muszę go wystawiać nie kupiwszy przedmiotu? Za bardzo nie wiem co mam napisać w tym komentarzu jak nie kupiłem niczego. Czy może brak komentarza skutkuje faktem że ciągle przedmioty są widoczne w zakładce do zapłaty?
Teraz mam nauczkę, i będę czytał wszystko dwa razy przed kliknięciem.
Wiadomość 6 z 7
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
20-08-2010 10:41
komentarza nie musisz wystawiac jesli nie chcesz tego robic nawet jesli cos kupisz, zaplacisz za to i to otrzymasz.
Wiadomość 7 z 7