anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca z Niemiec nie chce wydać towaru

Witam.
Mam taki oto problem. Na niemieckim eBay 19.12.2009 wygrałem dwie aukcje tego samego użytkownika. Przez tydzień próbowałem się z nim skontaktować mailowo aby ustalić termin odbioru. Prosiłem też o numer telefonu aby z nim porozmawiać - bezskutecznie. 29.12 poprosił o anulowanie aukcji. Odmówiłem. Kolejny raz piszę do niego kiedy mogę odebrać towar. Nic, cisza. Po nowym roku udało mi się -dzięki eBay- ustalić numer telefonu do sprzedającego. Dzwonię i mówię jaka jest sprawa a on mi na to że miałem termin do końca roku na odebranie towaru (w opisie aukcji nie było ani słowa o terminie w jakim trzeba towar odebrać). Tłumaczy mi, że tego towaru już niema. Nie ukrywam że udało mi się kupić towar w bardzo okazyjnej cenie i podejrzewam że odsprzedał go komuś innemu za większą kwotę. Poradźcie mi co robić bo nie chciałbym stracić kupionego towaru.
Wiadomość 1 z 8
ostatnia odpowiedź
7 ODPOW. 7

nic nie zrobisz, możesz napisać do serwisu, walnij odpowiedni komentarz, to się na przyszłość nauczy
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 8
ostatnia odpowiedź

luk515
Użytkownik
Witam mam podobny problem.Również kupiłem przedmiot w Niemczech.W opisie aukcji podany był nr telefonu.Dzwoniłem kilkakrotnie,ale sprzedający rzucał słuchawką.Mój przyjaciel z Niemiec próbował dzwonić także (wiadomo Niemiec z Niemcem lepiej się dogada)ale z tym samym skutkiem.Próbowałem tez otworzyć spór w EBay dotyczący tej aukcji.Niestety ten Pan wystawił przedmiot z Ebay w USA,a tam są już inne zasady.Serwis EBAY ma lepsze zasady dla sprzedających.Oni mogą bez problemu otworzyć spór.A kupujący co?Pierwsze pytanie jakie pojawia się przy otwieraniu sporu to czy zapłaciłeś za przedmiot.Moje pytanie jest takie -jak mam zapłacić skoro nie moge skontaktować się ze sprzedającym,który rzuca słuchawką?
Wiadomość 3 z 8
ostatnia odpowiedź

Witam.Mam ten sam problem .Kupiłem części motocyklowe na niemieckim EBAYu (6go lutego 2010)wysłałem do sprzedającego parę naście wiadomości i ..... nic?! napisałem do obsługi EBAYa w Polsce i doradzili mi cierpliwie czekać.Mam dosyć czekania.Uważam to za totalną ignorancję i zupełnie niepoważne podejście do sprawy ,wystarczyło by aby sprzedający napisał że nie wysyła na Polskę to pofatygował bym się do niego osobiście,żaden problem.
Wiadomość 4 z 8
ostatnia odpowiedź

Witam wszystkich ! Ja Również kupiłem w Niemczech narzędzia po bardzo atrakcyjnej cenie.W sklepie na 2 aukcjach.1 przysłali -OK.2 natomiast nie twierdząc ,że niedostali przelewu mimo iż oba przelewy zrobiłem tego samego dnia i mam potwierdzenie z mBanku. Korespondencja ze sprzedawcą nic nie dała. I wtedy okazało się , że jeżeli przekroczy się magiczną liczbę 90 dni nic już nie można zrobić.Może ktoś wie jak mimo to dochodzić swoich praw.Pozdrawiam.Haniaw2007.
Wiadomość 5 z 8
ostatnia odpowiedź

... i mam potwierdenie z mBanku. I co z tego?
haniaw2007- jak byś mjała potwierdzenie z paypal to by był OK a to z xxx banku to na gwożdziu można powiesic.
Wiadomość 6 z 8
ostatnia odpowiedź

co masz na myśli pisząc 90 dni, bo ja niestety nie wiem, a chciałbym się dowiedzieć.

jeśli chcesz płacić przelewem na konto to płać ale w alledrogo, tutaj się płaci tylko i wyłącznie paypal'em, jak byś tą metodą zapłaciła, to by była szansa na odzyskanie kasy, a tak musztarda po obiedzie

zapamiętaj NIEMIASZKI nie lubią przyjmować PayPal'a ale za to chętnie nim płacą.
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 7 z 8
ostatnia odpowiedź

Mam taki sam problem. Kupiłam kilka przedmiotów od jednego sprzedawcy z Niemiec po bardzo atrakcyjnej cenie. Chce teraz zapłacić a sprzedawca nie aktualizuje ceny. Po kilku dniach anulował aukcję wymyślająć, że spalił mu się sprzęt. Jest to nieprawda!

Chcę podać sprzedawcę do centrum sporów, ale nie mam możliwości dopóki mu nie zapłacę. Jak to zrobić skoro nie aktualizuje ceny oraz nie odpowiada na mail'e???

p.s. zwracałam się z prośbą o pomoc do ebay – niestety podpowiadają aby cierpliwie czekać…

pytam na co…????!!!!

Wiadomość 8 z 8
ostatnia odpowiedź