20-06-2011 12:20
Kupiłem przedmiot od pewego niemca mianowicie supernowa-swd
Muszę razem zapłacić 66,78 EURO więc tak. Spisałem te wszystkie dane i przez internet ze swojego konta w PKOBP płacę, nie spojrzałem na prowizję a na drugi dzien dostaję informację od banku i od tamtego gościa że dotarło tylko 22,78 euro. Czyżby taka prowizja? Mogę teraz zapłacić w paypal? Mam na swoim koncie paypal 200 zł, jak to przelać na konto tamtego gościa?
Proszę o szybkie odpowiedzi bo 25 czerwca gścio ma urlop a przedmiot musze mieć szybko!
20-06-2011 13:03
Dlaczego odrazu nie płaciłeś poprzez paypal? tylko poprzez przelew jak przelew jest skomplikowany i kosztowny ( ja jeszcze nigdy nie płaciłem przelewem) Poproś sprzedawce o ,, żądanie płatności " na paypalu na kwote jaką musisz dopłacic i dostaniesz fakture na poczte zewnętrzną i z niej zapłacisz tylko sprawdz czy to napewno od niego bo to co teraz napisałem może przeczytac oszust i Ci wyśle na meila takie żądanie ( sprawdz czy meile @ się zgadzają)
20-06-2011 13:05
Wszystko co przychodzi na poczte zewnętrzną jest podejrzane i trzeba byc ostrożnym
21-06-2011 18:58
Dzisiaj zobaczyłem i dostałem maila że n ie ma opcji wpłaty przez pay pal. Do zapłaty mam 38 euro, jak mogę to zrobic tanio przelewem?
Proszę was bardzo o odpowiedzi!
22-06-2011 19:59
gosicca Ci już napisała, abyś zapłacił paypalem, bo w razie zaginięcia przesyłki lub nie wysłania przez kupującego paczki jeśli zapłacisz przelewem ebay nie pomoże i nie będzie możliwośc odzyskania pieniędzy
co ja bym zrobił jako doświadczony ebayer napisałbym do sprzedającego aby udostępnił paypal, a jak nie to napisałbym, że rezygnuję
on otwiera spór, Ty go potwierdzasz on otrzymuje zwrot pieniędzy, Ty nie otrzymujesz ostrzeżenia i możecie sobie opinie wystawić
23-06-2011 09:19
napisałeś ;,, Do zapłaty mam 38 euro, jak mogę to zrobic tanio przelewem?"
TANIO-? a gdzie najważniejsze słowo BEZPIECZNIE
odpowiem TANIO+BEZPIECZNIE = ODBIÓR OSOBISTY
albo TANIO I w miare BEZPIECZNIE= PAYPAL