11-10-2013 19:44
Witam, mam taki problem chciałbym zakupić pewien produkt z Chin , ale jak wygląda sprawa z fakturą .
Wiadomo że chińczycy nie wystawiają zadnych dokumentów , co w takim przypadku zrobić jezeli taki produkt chciałbym sprzedać na allegro.
Mam założoną DG , jak udokumentować zakup tego produktu, zeby nie było problemów z US.
12-10-2013 11:59
1. Zapytaj czy będzie Ci mógł przesłać fakturę poprzez Paypala.
2. Dokonaj zakupu ale nie płać. Następnie przez eBaya poproś o podanie łącznych kosztów. On Ci prześle fakture za zakupy na eBay, którą sobie poprostu wydrukujesz.
Zawsze to będzie jakieś potwierdzenie.
12-10-2013 16:50
Ale czy US uzna taka fakturę , bo pewnie nie bedzie na niej ani pieczątki ani podpisu od strony chińczyka.
Pisałem z kilkoma i albo nie odpowiadaja albo cos kręcą.
13-10-2013 12:37
Zrobiłem jak pisałeś , dałem Kup Teraz ale przekierowywuje mnie aytomatycznie na konto PayPal i ząda zapłaty ,
Chińczyk ma chyba zaznaczone , żądaj natychmiastowej zapłaty bo taką funkcje mozna sobie zaznaczyć.
Gdy już musiałem zapłacic , przerwałem proces zapłaty jednak nie ma zadnego sladu ze zawarłem jaką kolwiek tranzakcje.
13-10-2013 14:00
Tu chodzi o to, że masz jakieś potwierdzenie, że kupiłeś przedmiot z legalnego źródła. Bo to nijak ma się do prawdziwej faktury.
Widocznie tak ma ustawione. A szukałeś tego przedmiotu u innego sprzedawcy? Co to za sprzedawca który nie odpowiada? Dla mnie od razu byłby skreślony.
13-10-2013 16:36
Chodzi o to
Tego produktu jest mało , parę aukcji i tylko on wysyła do Polski.