Faktura od sprzedawcy.

Witam, mam taki problem chciałbym zakupić pewien produkt z Chin , ale jak wygląda sprawa z fakturą .

Wiadomo że chińczycy nie wystawiają zadnych dokumentów , co w takim przypadku zrobić jezeli taki produkt chciałbym sprzedać na allegro.

Mam założoną DG , jak udokumentować zakup tego produktu, zeby nie było problemów z US.

Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Faktura od sprzedawcy.

1. Zapytaj czy będzie Ci mógł przesłać fakturę poprzez Paypala.

2. Dokonaj zakupu ale nie płać. Następnie przez eBaya poproś o podanie łącznych kosztów. On Ci prześle fakture za zakupy na eBay, którą sobie poprostu wydrukujesz.

Zawsze to będzie jakieś potwierdzenie.

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

Faktura od sprzedawcy.

Ale czy US uzna taka fakturę , bo pewnie nie bedzie na niej ani pieczątki ani podpisu od strony chińczyka.

Pisałem z kilkoma i albo nie odpowiadaja albo cos kręcą.

Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

Faktura od sprzedawcy.

Zrobiłem jak pisałeś , dałem Kup Teraz ale przekierowywuje mnie aytomatycznie na konto PayPal i ząda zapłaty ,

Chińczyk ma chyba zaznaczone , żądaj natychmiastowej zapłaty bo taką funkcje mozna sobie zaznaczyć.

Gdy już musiałem zapłacic , przerwałem proces zapłaty jednak nie ma zadnego sladu ze zawarłem jaką kolwiek tranzakcje.

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

Faktura od sprzedawcy.

Tu chodzi o to, że masz jakieś potwierdzenie, że kupiłeś przedmiot z legalnego źródła. Bo to nijak ma się do prawdziwej faktury.

Widocznie tak ma ustawione. A szukałeś tego przedmiotu u innego sprzedawcy? Co to za sprzedawca który nie odpowiada? Dla mnie od razu byłby skreślony.

Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

Faktura od sprzedawcy.

Chodzi o to

http://www.ebay.com/itm/Colorful-Plastic-Zipper-Pull-Cord-Ends-Lock-Stopper-For-Paracord-/3508932373...

Tego produktu jest mało , parę aukcji i tylko on wysyła do Polski.

Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź