23-07-2015 23:33
Witam. Listem otrzymałam z eBay kod weryfikujący. Niestety, nie wiem zupełnie, gdzie mam go wprowadzić. Próbowałam wystawić aukcję, ale po zakończeniu wystawiania ponownie otwiera się komunikat z prośbą o wybranie sposobu weryfikacji konta. Mam kod, a nie daje rady go użyć. Może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić? Z góry dziękuję.
24-07-2015 00:15
SPRÓBUJ znaleźć miejsce do wprowadzenia kodu w ustawieniach konta EBAY
z prawej strony, na górze link "moj ebay" ----- nastepnie wybrać historie zakupów masz po otwarciu trzy zakładki
działania | wiadomości || konto
i tutaj własnie w KONTO chyba w adresach (bedzie miejsce aby potw. adres rejestracyjny)
ja się rejestrowłam 6 lat temu - i jakoś chyba tez powiazywałam konto ebay z paypalem ----- weryfikacja w moim wypadku była przez konto bankowe i adres zgodny z w/w na paypal i ebay....
aby sprzedawac potrzebujesz konta PAYPAL - status uzytkowik pay pal zweryfikowany też lepiej wygląda.
oczywiscie w Polsce możesz udostepniać PRZELEW ZWYKŁY....
28-07-2015 20:53
Ile czekałaś na list?
31-07-2015 09:42
Na list czekałam bardzo długo, na pewno około miesiąca. Też pomyślałam, że kod stracił ważność i napisałam do serwisu, jaki mam problem.
Już następnego dnia otrzymałam maila od p.Kamili z Działu Obsługi Klienta z taką oto informacją:
"Uprzejmie informuję, że w tej sytuacji, jeżeli sobie życzysz, mogę administracyjnie potwierdzić Twoje konto sprzedawcy. Abym mogła to zrobić, prześlij mi, proszę obustronną kopię dowodu osobistego w załączniku wiadomości e-mail na adres:customerhelp_pl@ebay.com".
Po przesłaniu skanu dowowodu osobistego moje konto zostało zweryfikowane i mogę sprzedawać.
Poszło szybko i sprawnie, a p.Kamili należą się podziękowania
23-03-2018 10:51
A ja czekam i czekam na ten list. Jak zmienić sposób weryfikacji ?
26-03-2018 13:12
napisz do obslugi przez formularz kontaktowy lub jesli po otwarciu formularza sprzedazy trafisz na strone weryfikacji sprawdz, czy nie ma tam linka do zmiany metody potwierdzenia konta