anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiany po wystawieniu invoice, adres, koszty wysyłki ?

Dzień dobry wszystkim,

jakiś tydzień temu wygrałem trzy licytacje od tego samego sprzedającego (USA). Niestety nie zdążyłem zmienić adresu do wysyłki (z polskiego na amerykański) zanim sprzedający wystawił invoice (z ceną wysyłki do Polski). Od ponad tygodnia próbuję się doprosić sprzedającego, żeby wystawił nowy invoice, ewentualnie skorygował stary invoice z uwzględnieniem poprawionego primary shipping address i ceny za wysyłkę przedmiotu - bezowocnie. Sprzedający utrzymuje, że nic nie może zrobić, że mam pisać do ebay, a na dodatek wystawił wezwanie do zapłąty za wylicytowane przedmioty. Jako, że dotychczas występowałem jedynie jako kupujący, nie było dane mi sprawdzić, czy seller mówi prawdę czy może próbuje zrobić mnie w wała.

Stąd pytanie do Was rodacy... czy faktycznie jest tak jak utrzymuje amerykański sprzedający ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Zmiany po wystawieniu invoice, adres, koszty wysyłki ?

Invoice przez Ebay  faktycznie nie mozna zmienic ani skorygowac ani wyslac ponownie. Mozna natomiast wyslac zadanie zaplaty przez Paypal lub wyslac invoice (jesli sprzeddawca ma firmowe konto Paypal).

Jesli jest to sprzedawca zajety to nie bedzie chcial dla ciebie zadac sobie dodatkowego trudu.

Zasugeruj mu aby wyslal zadanie zaplaty (lub invoice) przez Paypal.

Jesli nie zrobi tego to anuluj transakcje, zmien adres a nastepnie zaproponuj sprzedawcy aby wystawil ponownie to kupisz.

Tym razem jednak, placac, wybierz adres amerykanski.

Popros sprzedawce o zapewnienie ze wysle na adres USA, dla pewnosci

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź