21-10-2015 18:35
Witam. Zakupiłem przedmiot, zapłaciłem, ale sprzedawca kazał mi dopłacić za to, że płatność wykonałem przez pay pal. Wcześniej nalegał, żebym płacił poza eBay. Anulowaliśmy transakcję, a sprzedawca zwrócił mi tylko część kwoty zapłąty. Czy sprzedawca może po zakupie przedmiotu zmuszać kupującego do płacenia poza ebay i czy może zwrócić kwotę którą zapłąciłem pomniejszoną o prowizje pay pal ?
21-10-2015 22:59
gratuluję ze spełniłeś zadania sprzedawcy
Czy sprzedawca może po zakupie przedmiotu zmuszać kupującego do płacenia poza ebay i czy może zwrócić kwotę którą zapłąciłem pomniejszoną o prowizje pay pal ?
nie może, i nie ma takiego prawa, zrobil cie w h* widzac ze jestes nowy i nie doswiadczony, jesli nie mineło od kliknięcia w kup teraz 60 dni spokojnie wystaw mu negatywa, i tak innej opinii niz pozytyw wystawic nie moze
21-10-2015 23:39
Jeśli nalega na płatność poza ebay
- narusza zasady ebay
podaj numer z wiadomości od sprzedawcy, do obsługi (a drugi print screen wiadomości o DOPŁACIE za wysłanie pieniedzy przez PAYPAL) DOSTANIE OSTRZEŻENIE OD SERWISU ZA TAKIE PRAKTYKI
JESLI zaakceptowałeś ANULOWANIE TRANZAKCJI ---- Ebay ostrzega ze to koniec komunikacji i pełne rozstrzygnecie sprawy miedzy kupujacym a sprzedawcą
TO JUZ PO HERBACIE 😞
TRANZAKCJI NIE BYŁO - TO CO MASZ TO MASZ NIC WIECEJ NIE ODZYSKASZ,
NAWET W TYM MOMENCIE JUZ NIE WYSTAWISZ NEGATYWA -----