anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sól Kłodawska na skórę głowy – jak stosujecie przy łuszczycy?

Mam pytanie – jak używacie soli Kłodawskiej na skórę głowy? Kąpiel odpada, bo mam tylko prysznic  Jakie stężenie, ile soli, jak najlepiej aplikować? Mam łuszczycę skóry głowy i słyszałam, że sól może złagodzić objawy.

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Ja kupiłem kiedyś szampon w kostce z dodatkiem soli z Kłodawy i był ok, ale tylko lekko łagodził. Jak mi się zaostrzyła łuszczyca, to dopiero Psorisel płyn na noc zrobił robotę – stosuję go co drugi dzień, wcześniej łuska wracała dosłownie po 1–2 dniach, teraz mam spokój.
Link do tego płynu
https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-plyn-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszcz...

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

W internecie piszą, że wystarczy 1 łyżeczka na szklankę wody. Można taką mieszanką przemywać skórę głowy codziennie. Do natłuszczania i zdejmowania łuski polecam emulsje psorisel

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Najlepiej rozpuścić tyle soli, ile woda przyjmie – żeby wyszedł mocny roztwór. Zanurzasz głowę (albo polewasz), zakładasz folię i ręcznik. Siedzisz z tym 20–30 minut. Ja łączę to z szamponem dziegciowym z ichtiolem – daje mi spokój na kilka dni.

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź