Witam, Mam następujący, nietypowy problem: - w marcu sprzedałem typowi z USA 3 przedmioty na łączną kwotę 180$ - w kwietniu ( ok. 1 miesiąca po zakupie ) typ otworzył pozew przeciwko mnie ponieważ przesyłka ( całość była wysłana 1 przesyłką ) nie dotarła do niego - w ramach otwartego postępowania odpisałem, że przesyłka z Europy do USA może iść do 2 miesięcy - nastąpiła odmowa akceptacji przez kupującego wyjaśnień - e-bay eskalował postępowanie z żądaniem przekazania dowodu dostarczenia przesyłki - ponieważ przesyłka na ten moment ( koniec kwietnia ) nie była dostarczona to nie mogłem spełnić roszczeń e-bay`a ani kupującego, jednocześnie wciąż były odrzucane moje wyjaśnienia o możliwej długości przesyłki - na koniec kwietnia e-bay zamknął spór i jako rozwiązanie oddał zablokowane pieniądze na paypalu - typ dodatkowo wystawił mi 2 mega negatywne komentarze I teraz najlepsze: - sprawdziłem niedawno, zarówno po stronie Poczty Polskiej, jak i amerykańskiego dostawy i okazuje się, że przesyłka dotarła do typa 21 maja ! - oczywiście typ nie zająknął się o tym ani słowem, w związku z tym ma za darmo mój towar, ja jestem stratny o 180$ i 2 negatywne komentarze Pytanie: W jaki sposób ( technicznie ) dochodzić swoich roszczeń i odzyskać od typa kasę i skasować negatywne komentarze ?
... Wyświetl więcej