19-07-2019 16:11
Witam, Mam do zaplaty fakture na 1 474,88 zl, gdzie 2 przedmioty ktore sprzedalam zostaly zwrocone oczywiscie zalatwione za posrednictwem ebay (spor), pieniadze zostaly zwrocone uzytkownikom, a jedna ze sprzedanych rzeczy zostala oferta anulowana na prosbe kupujacego (przez ebay) wiec nic sie nie sprzedalo.. a faktura do zaplaty jest. Napisalam juz do ebaya zero odezwu, nie widzi mi sie placic w momencie kiedy finalnie nic nie sprzedalam :(. Zawiesili mi konto, prosze o pomoc
Tak nie powinno sie dziac ale ... sie dzieje. Nalezy ci sie zwrot prowizji ale potrzebna jest ingerencja pracownika Ebay.
podobny przypadek na ebay.com
Odp. reprezentanta Ebay:
"When it comes to the Final Value Fee, there isn't currently a way we have to automate a credit for that fee if you issue a refund outside of an eBay request (return, item not received, etc). But that doesn't mean we wouldn't give you one, it would just need to be reviewed manually.
In any case, if you do issue a refund I'd encourage you to contact Customer Support by phone or social media so they can pursue a courtesy credit for you. Thanks!"
Czyli, ebay nie ma sposobu automatycznie zwrocic prowizje. Dlatego nalezy skontaktowac sie z Ebay telefonicznie, email, facebook a zwrot zostanie dokonany manualnie.
Oto jak powyzsza sprawa zakonczyla sie:
"FOLLOW-UP: Taking tyler@ebay 's advice, I explained the situation to eBay's Customer Support team on Facebook. Corey helped me quickly and professionally by waiving the Final Value Fee AND the return shipping cost! Can't beat that with a stick. "
Czyli po kontakcie z zespolem Ebay na facebook sprawa zostala zalatwiona.
Koniecznie wejdz w kotakt z kims z Ebay.
Wiem ze tu, na tym forum , ktos z Ebay zaglada wiec moze udzieli rady....
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |