Oszustwo niemieckiego sprzedawcy.

Witam!

Potrzebuje pomcy w sprawie oszustwa, którego padłem ofiarą.

Znalazłem produkt, którego szukałem. porozumiałem sie z sprzedawcą co do ceny i wysylki i zapłaciłem za towar z własnego konta, na podane przez sprzedającego konto. Płatnosci nie wykonywałem przez PayPal jak i przez ebay.

Sprzedawca otrzymal zapłatę, o czym mnie poinformował, ale jak dotąd nie wysłał towaru i najprawdopodobniej juz nie wyśle bo kontakt się urwał. To znaczy, że ja do niego piszę a on nie odpowiada.

Zgłosiłem sprawę do ebay'a, ale niestety pani Kasia umywa ręce.

Sprzedawca jes z Niemiec z Herne i jedyną rade jaka dostaem od pani Kasi to, że powinienem sie udać na Policję i zglosić, że mnie oszukano. niestety do Herne mam ok 800km i trudno mi jest tam jechać specjalnie nie wiedząc, czy wogóle załatwię z nimi temat. Najśmieszniejsze jest to, że firma niemieckiego oszusta jest na tej samej ulicy co posterunek policji. Oszust nie odpowiada na wiadomości oraz telefony.

Potrzebuję pomocy w załatwieniu mojego problemu i ukaraniu oszusta.

Podsumowanie:

- zapłata za towar poza ebay,

- potwierdzenie zapłaty posiadam,

- korespondencja z oszustem, jest.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Grzegorz

Wiadomość 1 z 11
ostatnia odpowiedź
10 ODPOW. 10

Oszustwo niemieckiego sprzedawcy.

Zostałrś **bleep** jak ja z 15 razy nawet pokazywano moi dowód z wysy lki która przyszła domni aja ją podpisaem z tym że to niebył mój podpis ato te dzikie i turasy tak robią i tylko dhl bo poczta niemiecka tam pracują polaki dzikie i inni oni kradną paczki i podrabiają wysyłki .jesze niemka mnie zjrbała wysła mi podwierdzenie odbioru że niby odebrałem gramofon za 800 euro i poszedłem na policję oni też nic niemogą zrobić bo ona uważa że jest czysta tylko ja próbuje ją oszukać dlatego na policje niepójdzie i pozamatane . moja rada jest taka niewiem na ile padłeś jak na dużo to biegły z nie mieckiegi jedzisz do typa a jak nie zgłaszasz tamtejszej policji tylko to cię ratuje handluje z nimi 35 lat mieszkałem sam 15 to wiem co jest nieodpuszczaj a paten ci dałem.

Wiadomość 11 z 11
ostatnia odpowiedź