Problem z paczką z niemiec

bombelko
Użytkownik
Witam Zakupiłem w Niemczech kartę graficzną 21 lutego. Sprzedawca ustalił koszt wysyłki na 9,50 EUR (nieubezpieczona, +7,5 za ubezpieczoną). 24 lutego wpłaciłem pieniądze via Paypal prosto na konto użytkownika (nie z poziomu ebay, tam nie miał takiej opcji). No i minął ponad miesiąc i karty jeszcze nie otrzymałem... Coś za długo ta przesyłka idzie. Próbowałem skontaktować się ze sprzedającym, żeby mi przesłał potwierdzenie nadania paczki (chyba w deutsche post jest jak u nas, prawda?) a ten na mnie, że nie zapłaciłem za ubezpieczoną przesyłkę i takiego potwierdzenia nie ma. Powiedzcie, czy rzeczywiście wysyłając paczkę via Deutsche post nie otrzymuje się kopii potwierdzenia przyjęcia paczki do wysłania? Czy to sprzedający leci sobie w ciula? PS. Ostatnio jak kupowałem w niemczech, to paczka doszła po kilku dniach, jakbym kupował w Polsce... Pomóżcie
Pokaż cały temat
Konkretna odpowiedź : za te 9,50 to masz tzw." Päckchen"- do 2 kg , a za 17 Euro " Paket"- do 5 kg. Päckchen jest nieubezpieczona , a co jest nieubezpieczone to nie posiada potwierdzenia nadania , prosto no nie ?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay