Oszustwo przy wysyłce za pobraniem???

Wygrałem aukcję w Niemczech. W opcji transportu wybrałem najtańszą według sprzedającego: przesyłka za pobraniem. Po wybraniu tej opcji ukazał się komunikat: Nazwa przedmiotu Wysyłka Ilość Cena Siemens 256 MB DDR Ram SODIMM (110161941785) — Cena: EUR 5,70 Versicherter Versand 1 EUR 5,70 Suma częściowa: EUR 5,70 Wysyłka i obsługa: EUR 14,00 Ubezpieczenie wysyłki (nieoferowane): -- Zniżki lub opłaty sprzedającego: -- Łącznie: EUR 19,70 Dziś otrzymałem awizo - odmówiłem przyjęcia przesyłki BO POBRANIE wyniosło 70,00 euro. Sprzedający twierdzi, że taką opcję wybrałem, to mam zapłacić 70 EURO. Co można zrobić w takiej sytuacji?? Bo sprzedający nie chce np. zmienić formy i twierdzi, że uzgodniona kwota to 70 euro. Jakie konsekwencje dla mnie i dla sprzedającego w przypadku odmowy odbioru zakupionego towaru? Bo przecież zapłacenie kwoty wymyślonej przez sprzedającego po wygraniu transakcji, czyni ją całkowicie niopłacalną... P.S. Przed dokonaniem transakcji wysłałem zapytanie do sprzedającego o koszt i nie odpisał, a koszt przesyłki do Polski był podany przy transakcji...
Pokaż cały temat
lukweg
Użytkownik
Skoro zechcial kwote inna niz byla ustalona to dobrze ze nie odebrales. Jesli otworzy spor powinienes go wygrac, ale bym sie nim za bardzo nie przejmowal. Poczekalbym troche i kupil u innego sprzedawcy.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay