Nie otwieraja się strony ebay - co robić?????

fernia25
Użytkownik
Nie mogę się zalogować ani na polski ani na niemiecki ebay ani na USA. Co się dzieje? Wiele lat kupuję na ebay-u a tu taki cyrk, którego nigdy nie było. Zawsze strony ebay chodziły bardzo dobrze. Mam w tej chwili zakupiony przedmiot i nie mogę dostac się do danych konta sprzedającego, które są mi potrzebne aby zapłacić za transakcję. Czy ktoś wreszcie zajmie głos w tej sprawie ze strony ebay-u?????. Proszę o pomoc!!!!!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

Z USA wszystko OK i w Indiach...podobno: http://www.eony.pl/forum/tematy12/347.htm
agnusek
Użytkownik
Też dziękuję za rady, ale problem się u mni utrzymuje. Wygląda to tak: po wprowadzeniu wszystkich danych z porad jest OK dopóty, dopóki nie wyjdę z Internetu!!!! Explorer nie "trzyma" nowych ustawień. Po rozłączeniu się z Internetem zmiany znikają, nie ma nawet sensu restartować komputera, czego próbowałam jeszcze nieświadoma, że przeglądarka nie zapisuje zmian w sieci LAN. A poza tym, to dziwne, że inne strony jak cię mogę chodzą, a tak poważny problem jest tylko z eBay'em. A może....konkurencja chce nas zniszczyć:( Ale poważnie, to jak? Mam za każdym razem dla eBay wprowadzać zmiany w przeglądarce? SOS eBay!!!!!!!
Dzięki za poradę. Potwierdzam, że to działa. Po zmianie ustawień w opcjach internetowych bez problemu chodzą teraz strony zarówno polskiego jak i zagranicznych ebay'ów.
eri-13
Użytkownik
Dotyczy "Internet explorer" W przeglądarce wejdź w Narzędzia - Opcje internetowe - Połączenia - Ustawienia sieci LAN - zlikwiduj aktualne zaznaczenia - zaznacz "Użyj serwera proxy dla sieci LAN..." - w adres wpisz http://w3cache.tpnet.pl - obok w port wpisz 8080. zatwierdź OK. Teraz jesteś ponownie na zakładce Połączenia. Kliknij na Ustawienia (ale nie te do góry tylko na te pod przyciskiem Usuń) - zlikwiduj aktualne zaznaczenia - zaznacz "Użyj serwera proxy dla sieci LAN..." - w adres wpisz w3cache.tpnet.pl - obok w port wpisz 8080. zatwierdź wszystkie pojawiające się OK. Zresetuj komputer. U mnie zadziałało. Informacje uzyskałem z serwisu Neostrady tel. 0 800 102 102
kuper_z
Użytkownik
Witam, Aby można było bezproblemowo otwierać strony na ebay'u proszę postępować z tymi instrukcjami W przeglądarce (Explorer) otworzyć zakłądkę Narzędzia, Opceje Internetowe, następnie, Połączenia i tam ustawienia sieci LAN, w kolejnym oknie zaznaczyć "użyj serwera proxy..." i w adresie wpisać w3cache.tpnet.pl a port 8080 kliknąć OK i problem powinien być rozwiązany. Dal Opery : Narzędzia, Preferencje, Sieć, Serwer Proxy..., i zaznaczyć HTTP, wpisać w3cache.tpnet.pl, port 8080 i zatwierdzić OK pozdrawiam jacek
agnusek
Użytkownik
Mam dokładnie ten sam problem co Państwo. Od kilku dni nie ładują się strony eBay. Wcale nie mam dostępu do Mój eBay. Mam neostradę. Od kiedy mam zwiększoną prędkość z 500 ileś tam do 1 MB na sekundę rozpoczął się prawdziwy problem nie tylko z eBay'em: od g. ok 17 do 22-23 żle chodzi większość stron, ktore mam dodane do Ulubionych, w tym własne!!! Pracownik TP stwierdził, że widocznie chodzę po przeciążonych łączach 😞 Proszę pracowników eBay o szybką interwencję w tej sprawie ważnej dla nas wszystkich. Problemy pojawiły się, gdy NEOSTRADA pozwiększała wielu ludziom prędkości i chyba coś wymknęło się spod kontroli!!!!! *************************************************** Życzę mimo wszystko spokoju, będzie dobrze! Drobna rada dla bratnich dusz na przyszłość: kupić brulion i... rejestrować Kupujących z wszystkimi danymi, chyba że wcale nie będzie dostępu, tak jak teraz... Wtedy to nas uratuje tylko spokój. Od trzech dni nie mogę wystawiać:( Pozdrowienia:)
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań