Nie otwieraja się strony ebay - co robić?????
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
23-01-2007 22:02
Nie mogę się zalogować ani na polski ani na niemiecki ebay ani na USA. Co się dzieje? Wiele lat kupuję na ebay-u a tu taki cyrk, którego nigdy nie było. Zawsze strony ebay chodziły bardzo dobrze. Mam w tej chwili zakupiony przedmiot i nie mogę dostac się do danych konta sprzedającego, które są mi potrzebne aby zapłacić za transakcję. Czy ktoś wreszcie zajmie głos w tej sprawie ze strony ebay-u?????. Proszę o pomoc!!!!!
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (6)
Odpowiedzi (6)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
25-01-2007
03:45
Z USA wszystko OK i w Indiach...podobno:
http://www.eony.pl/forum/tematy12/347.htm
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
24-01-2007
20:45
Też dziękuję za rady, ale problem się u mni utrzymuje.
Wygląda to tak: po wprowadzeniu wszystkich danych z porad jest OK dopóty, dopóki nie wyjdę z Internetu!!!!
Explorer nie "trzyma" nowych ustawień. Po rozłączeniu się z Internetem zmiany znikają, nie ma nawet sensu restartować komputera, czego próbowałam jeszcze nieświadoma, że przeglądarka nie zapisuje zmian w sieci LAN. A poza tym, to dziwne, że inne strony jak cię mogę chodzą, a tak poważny problem jest tylko z eBay'em.
A może....konkurencja chce nas zniszczyć:(
Ale poważnie, to jak? Mam za każdym razem dla eBay wprowadzać zmiany w przeglądarce?
SOS eBay!!!!!!!
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
24-01-2007
18:24
Dzięki za poradę. Potwierdzam, że to działa. Po zmianie ustawień w opcjach internetowych bez problemu chodzą teraz strony zarówno polskiego jak i zagranicznych ebay'ów.
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
24-01-2007
13:03
Dotyczy "Internet explorer"
W przeglądarce wejdź w Narzędzia - Opcje internetowe - Połączenia - Ustawienia sieci LAN - zlikwiduj aktualne zaznaczenia - zaznacz "Użyj serwera proxy dla sieci LAN..." - w adres wpisz http://w3cache.tpnet.pl - obok w port wpisz 8080. zatwierdź OK.
Teraz jesteś ponownie na zakładce Połączenia. Kliknij na Ustawienia (ale nie te do góry tylko na te pod przyciskiem Usuń) - zlikwiduj aktualne zaznaczenia - zaznacz "Użyj serwera proxy dla sieci LAN..." - w adres wpisz w3cache.tpnet.pl - obok w port wpisz 8080. zatwierdź wszystkie pojawiające się OK.
Zresetuj komputer.
U mnie zadziałało. Informacje uzyskałem z serwisu Neostrady tel. 0 800 102 102
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
24-01-2007
10:09
Witam,
Aby można było bezproblemowo otwierać strony na ebay'u proszę postępować z tymi instrukcjami
W przeglądarce (Explorer) otworzyć zakłądkę Narzędzia, Opceje Internetowe, następnie, Połączenia i tam ustawienia sieci LAN, w kolejnym oknie zaznaczyć "użyj serwera proxy..." i w adresie wpisać w3cache.tpnet.pl a port 8080 kliknąć OK i problem powinien być rozwiązany.
Dal Opery : Narzędzia, Preferencje, Sieć, Serwer Proxy..., i zaznaczyć HTTP, wpisać w3cache.tpnet.pl, port 8080 i zatwierdzić OK
pozdrawiam
jacek
0
Podziękowań
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
24-01-2007
09:44
Mam dokładnie ten sam problem co Państwo. Od kilku dni nie ładują się strony eBay. Wcale nie mam dostępu do Mój eBay. Mam neostradę. Od kiedy mam zwiększoną prędkość z 500 ileś tam do 1 MB na sekundę rozpoczął się prawdziwy problem nie tylko z eBay'em: od g. ok 17 do 22-23 żle chodzi większość stron, ktore mam dodane do Ulubionych, w tym własne!!! Pracownik TP stwierdził,
że widocznie chodzę po przeciążonych łączach 😞
Proszę pracowników eBay o szybką interwencję w tej sprawie ważnej dla nas wszystkich. Problemy pojawiły się, gdy NEOSTRADA pozwiększała wielu ludziom prędkości i chyba coś wymknęło się spod kontroli!!!!!
Życzę mimo wszystko spokoju, będzie dobrze!
Drobna rada dla bratnich dusz na przyszłość: kupić brulion i... rejestrować Kupujących z wszystkimi danymi, chyba że wcale nie będzie dostępu, tak jak teraz... Wtedy to nas uratuje tylko spokój. Od trzech dni nie mogę wystawiać:( Pozdrowienia:)
0
Podziękowań