21-02-2011 21:50
Nowy, całkiem zielony na ebayu. Prosze o pomoc:
Klinknąłem kup teraz:
1.przeniosło mnie na paypala, zatwierdziłem wszystko i "transakcja nie może zostać dokończona"
2. Przyszedł mail treści "potwierdzenie wpłaty na rzecz..." tak jakby był owszystko ok i pieniadze poszły
pieniążki z konta na paypal zniknęły 400zł
3.Kilka minut później email: "płatnośc została anulowana"
pieniązki na konto wróciły 400zł:)
w uzasadnieniu - adres niezweryfikowany
Czynnośc powtórzyłem dwa razy. na paypalu jest wszystko ok, w ebayu nie mam zandego przedmiotu kupionego.
Pytanie 1:
CZY JEST MOŻLIWOŚĆ, że kiedy adres zostanie potwierdzony gość dostanie ode mnie obie wpłaty? Czy zostaly całkowicie anulowane nawet bez wiedzy sprzedającego, że cokolwiek próbowałem mu wyslać i musze po weryfikacji wysłać jeszcze raz??
Dziękuje za pomoc
wydaje mi sie, ze 'zweryfikowany adres' jest wymyslem ebay.com i uzytkownicy spoza usa nie maja mozliwosci werfyikacji adresu wysylkowego (http://pages.ebay.com/help/pay/questions/confirm-address.html) wiec trzeba poinformowac sprzedawce, ze takiego wymagania nie mozesz spelnic, bo weryfikacja taka jest po prostu poza usa niemozliwa i jesli decyduje sie wysylac poza usa niech zmieni swoje wymagania.
jesli zalogujesz sie do kona paypal jakie masz informacje w historii tych anulowanych transakcji/platnosci ? prawdopodobnie anuloal je sam sprzedawca