Witam, moja sprawa składa się tak jakby z trzech części i wygląda następująco.
1.Ponad miesiąc temu kupiłem amortyzator do roweru od amerykańskiego sprzedawcy. Kiedy przyszedł okazało się że był on nie zgodny z opisem (jedna z części za krótka), więc próbowałem się kontaktować ze sprzedawcą jednak on nie odpowiadał. Postanowiłem więc otworzyć sprawę którą 1-2 dni później wygrałem, a sprzedawca zobowiązał się do pełnego zwrotu kosztów. Poprosiłem go o adres i wysłałem towar z powrotem, a następnie udałem się na dwutygodniowy odpoczynek (święta/sylwester).
2. Po powrocie dostałem emaila, że... sprzedawac wygrał sprawę. Nie wiedziałem o co chodzi więc w pośpiechu napisałem apelację jednak wobec braku odpowiedzi po 5 dniach skontaktowałem się przez czat z amerykańskim konsultantem. Powiedział on, że wynika to z braku wysłania sprzedawcy potwierdzenia wysyłki przedmiotu. Powiedziałem jednak konsultantowi, że ebay nie poinformował mnie o tym, że muszę to zrobić więc nie widzę winy po mojej stronie ponieważ pierwszy raz musiałem zwracać przedmiot. Konsultant powiedział że rozumie mój problem i poradził żebym złożył ponowną apelację. Jak się później okazało takiej opcji nie ma, bo można ją złożyć tylko raz...
3. Wysyłam emaile do sprzedającego, ale on jak to ma w zwyczaju nie odpowiada, próbowałem ponownie skontaktować się przez czat z konsultantem, ale opcję tą niedawno zlikwidowali. W końcu znalazłem jakąś opcję, że mogę zgłosić mój problem drogą emaila i to zrobiłem, a po dwóch dniach dostałem odpowiedź, że powinienem się skontaktować z nimi telefonicznie... podali mi numer (866) 540-3229 wykręcałem go ale w słuchawce słyszałem tylko "nie ma takiego numeru". Próbowałem też z początkiem 59 ale włączyła się polska sekretarka jakiegoś systemu zarządzania telefonicznego i odpowiada, że jest już za późna pora (mimo, że w wiadomości ebay podane są godziny w których mogę dzwonić ).
Bardzo proszę o pomoc ponieważ sprawa ciągnie się już od około miesiąca a ja jestem bardzo zapracowany i nie mam czasu na zabawy ebay'a.
... Wyświetl więcej