24-03-2011 14:29
Proszę mi udzielić rady co zrobić gdy na aukcji kup teraz "kupiłam"przedmiot, ale wcześniej nie doczytałam, iż sprzedający nie sprzedaje towarów za granicę.
Wysłałam natychmiast maila,że bardzo chętnie jednak kupię i zapłacę,ale jak zgodzi sie wysłać do Polski.
Jak to dobrze załatwić!
....wroc. Wlasnie doczytalem ze to aukcja "kup teraz". Seller nie dostanie zwrotu za wystawienie artykulu a tylko sama prowizje od eBaya. Cala reszta sie zgadza.
Podstawa to napisac do sprzedajacego (wazny aby pisac z konta eBayowego a nie na priva) i powiedziec ze chetnie pokryjesz dodatkowe koszt wysylki do Polski. Jesli to nie pomoze to piszesz oficjalnie do niego maila, ze odstepujesz od umowy kupna. Jesli seller otworzy sprawe o zwrot prowizji to piszesz do niego aby przerobil ten "case" na sprawe o odstapieniu od umowy. Wazne abys napisal ze potwierdzisz mu w otwartym "casie" ze zgadzasz sie na przerwanie transakcji i koles dostanie prowizje od ebay a przy ponownym wystawieniu artykulu dostanie rowniez kase za wystawianie artykulu.
Jesli dostaniesz strika "co bardzo mozliwe" to piszesz do eBaya, ze seller nie chcial wyslac do polski i prosisz o usuniecie strika. W mailu do eBaya warto wkleic tresc maila do sellera, w ktorym odstepujesz od transakcji. Mam nadzieje ze to cos pomoze;-)