Zakupy w USA

Proszę mi udzielić rady co zrobić gdy na aukcji kup teraz "kupiłam"przedmiot, ale wcześniej nie doczytałam, iż sprzedający nie sprzedaje towarów za granicę.

Wysłałam natychmiast maila,że bardzo chętnie jednak kupię i zapłacę,ale jak zgodzi sie wysłać do Polski.

Jak to dobrze załatwić!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

....wroc. Wlasnie doczytalem ze to aukcja "kup teraz". Seller nie dostanie zwrotu za wystawienie artykulu a tylko sama prowizje od eBaya. Cala reszta sie zgadza.

Podstawa to napisac do sprzedajacego (wazny aby pisac z konta eBayowego a nie na priva) i powiedziec ze chetnie pokryjesz dodatkowe koszt wysylki do Polski. Jesli to nie pomoze to piszesz oficjalnie do niego maila, ze odstepujesz od umowy kupna. Jesli seller otworzy sprawe o zwrot prowizji to piszesz do niego aby przerobil ten "case" na sprawe o odstapieniu od umowy. Wazne abys napisal ze potwierdzisz mu w otwartym "casie" ze zgadzasz sie na przerwanie transakcji i koles dostanie prowizje od ebay a przy ponownym wystawieniu artykulu dostanie rowniez kase za wystawianie artykulu.

Jesli dostaniesz strika "co bardzo mozliwe" to piszesz do eBaya, ze seller nie chcial wyslac do polski i prosisz o usuniecie strika. W mailu do eBaya warto wkleic tresc maila do sellera, w ktorym odstepujesz od transakcji. Mam nadzieje ze to cos pomoze;-)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay