15-06-2012 23:51
Co zrobić, aby auckja byłą widoczna na każdym ebayu? Tak jak na ebay.com, ebay.de i cała reszta... Tylko z .pl aukcja jest widoczna a aukcję nawet zrobiłąm w języku angielskim. Mam zaznaczoną płatność paypal. Nie mam możliwości wyboru wysyłki do innych krajó jak wysyłka krajowa...
Jak wg Twoich potrzeb aukcja ma byc widoczna na innych ebayach? W zwyklym wyszukiwaniu po slowach kluczowych, przy przegladaniu kategorii czy w wyszukiwaniu zaawansowanym?
jest widoczna na np. ebay.com gdy ktos szuka np po slowie 'cotkotu' w wyszukiwaniu zaawansowanym + zaznaczy pprzeszukiwanie nazw i opisow + lokalizacje Worldwide - a wiec potencjalny kupujacy musi znac, ze taka marka zabawek wogole istnieje lub uzywac angielskich slow kluczowych
kategorie nie sa jednakowe na wszystkich ebayach i nikt tego raczej nie znajdzie przegladajac w zagranicznym ebayu kategorie bedace odpowiednikiem polskiej kategorii
Jesli nastawiasz sie na wysylke do US, wystaw najlepiej bezposrednio na ebay.com .
Na eBay.pl mozesz wystawiac po angielsku bez problemu, ale jest problem z widocznoscia aukcji dla zagranicznych kupujacych.
Jesli nie chcesz wystawic bezposrednio na ebay.com, zgodnie z wczesniejsza rada, dodaj opcje wysylki za granice i okresl koszt wysylki do europy i ameryki podobny do tego w opisie -
w koncu im wiecej info podasz, tym wieksza szansa, ze ktos cos kupi + aukcje beda widoiczne takze w dodatkowych serwisach ebay tj. rosja, szwecja, czechy, wegry, grecja, portugalia itp http://pages.ebay.pl/help/sell/international-site.html#3, choc nie wiem, czy takze, jesli maja kup teraz i licytacje