Dlaczego moja aukcja się nie wyświetla?

Co zrobić, aby auckja byłą widoczna na każdym ebayu? Tak jak na ebay.com, ebay.de i cała reszta... Tylko z .pl aukcja jest widoczna a aukcję nawet zrobiłąm w języku angielskim. Mam zaznaczoną płatność paypal. Nie mam możliwości wyboru wysyłki do innych krajó jak wysyłka krajowa...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

Rosjanie w swoim serwisie mają możliwość kupowania, jesli towar jest wystawiony na ebay.de, co.uk i com

czyli jeśli wystawisz swoje przedmioty w/w serwisie wtedy min. Rosjanie zobaczą ten przedmiot

zawsze wystawiaj towar tam, gdzie jest na niego popyt, na pl są nikłe a raczej zerowe szanse

a co do opisu aukcji w języku angielskim w polskim serwisie, tak mi kiedyś ze trzy lata temu odpisał serwis, że opisy nie mogą być robione w języku obcym

Jak wg Twoich potrzeb aukcja ma byc widoczna na innych ebayach? W zwyklym wyszukiwaniu po slowach kluczowych, przy przegladaniu kategorii czy w wyszukiwaniu zaawansowanym?

jest widoczna na np. ebay.com gdy ktos szuka np po slowie 'cotkotu' w wyszukiwaniu zaawansowanym + zaznaczy pprzeszukiwanie nazw i opisow + lokalizacje Worldwide - a wiec potencjalny kupujacy musi znac, ze taka marka zabawek wogole istnieje lub uzywac angielskich slow kluczowych

kategorie nie sa jednakowe na wszystkich ebayach i nikt tego raczej nie znajdzie przegladajac w zagranicznym ebayu kategorie bedace odpowiednikiem polskiej kategorii

Jesli nastawiasz sie na wysylke do US, wystaw najlepiej bezposrednio na ebay.com .

Na eBay.pl mozesz wystawiac po angielsku bez problemu, ale jest problem z widocznoscia aukcji dla zagranicznych kupujacych.

Jesli nie chcesz wystawic bezposrednio na ebay.com, zgodnie z wczesniejsza rada, dodaj opcje wysylki za granice i okresl koszt wysylki do europy i ameryki podobny do tego w opisie -

w koncu im wiecej info podasz, tym wieksza szansa, ze ktos cos kupi + aukcje beda widoiczne takze w dodatkowych serwisach ebay tj. rosja, szwecja, czechy, wegry, grecja, portugalia itp http://pages.ebay.pl/help/sell/international-site.html#3, choc nie wiem, czy takze, jesli maja kup teraz i licytacje

Chce tylko dodać, że muszę uzupełniać koszt wysyłki - a nie ma jednego kosztu wysyłki, co kraj to inny koszt, nawet na terenie Europy ;/ Wielu sprzedawcow ma dopisek że po koszt trzeba się zwrócić do sprzedawcy...

A ja chcę sprzedać bez "Automatycznego" kosztu wysyłki...

tak się nie da - jest jeden koszt na Europę, Azję itd

a aukcję nawet zrobiłąm w języku angielskim.

tego nie wolno robić, wystawiasz na pl aukcja musi byc po polsku

Nie mam możliwości wyboru wysyłki do innych krajó jak wysyłka krajowa...

tam, gdzie masz podaj kupującym szczegóły dotyczące wysyłki klikasz dodaj lub usuń opcje ptaszkujesz wysyłkę za granicę

Czemu nie mogę po angielsku? Nie mam obowiązku mówić po polsku, możliwe, że jestem amerykanką z pochodzenia tylko dorobiłam się polskiego dowodu po ojcu/matce/małżonku...

Nie znalazłam nigdzie niczego takiego, a konto mam na "każdym" ebayu, tyle że przy sprzedaży mnie przekierowywuje na język polski automatycznie.

Dodałam co prawda opcje wysyłki, ale są one mocno niedokładne i jeżeli ktoś kupi to boję się, co będzie jak wyjdzie że muszę 100zł dopłacić...

Chce tylko dodać, że muszę uzupełniać koszt wysyłki - a nie ma jednego kosztu wysyłki, co kraj to inny koszt, nawet na terenie Europy ;/ Wielu sprzedawcow ma dopisek że po koszt trzeba się zwrócić do sprzedawcy...

A ja chcę sprzedać bez "Automatycznego" kosztu wysyłki...

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań