zostałem oszukany przez.... isellfast4you

nowak1970
Użytkownik
Witam Jak w temacie pisze oszukał mnie gość z USA ... jest ktoś może zorientowany jakie mam szanse korzystając z pomocy prokuratury by odzyskać pieniądze, wo gule co mogę zrobić...to link do str na której umieszczam "dowody" http://blackbird1.fotosik.pl/albumy/289960.html
Pokaż cały temat
Witaj! Prokuratura nic ci tutaj nie da bo w takiej sprawie na pewno nie "sięga" do USA. Co najwyżej jakbyś mógł pojechać do usa wynająć papuge i dochodzić swego przed tamtejszym sądem na koszty to sprawa jest absurdalna. Jedyne co możesz zrobić to pogadać z UPSEm na zasadzie że ktoś podrabia ich dowód wysyłki. Wtedy oni mogliby ewentualnie ścigać tam gościa. Ale z drugiej strony to co masz czyli jakieś "ksero" nie oryginał to nie wiem czy to może stanowić dowód. No i podstawa UPS musi potwierdzić że mają albo nie mają taki oryginalny dowód wysyłki na TWÓJ adres. Bo z tych wiadomości co dostałeś to tylko wynika że jakaś paczka była wysłana gdzieś i nie wiadomo dokładnie do kogo. Na odszkodowanie z Ebaya PL nie masz co liczyć na Pay Pala również bo wysłałeś płatność Western Union (duży błąd! ). Jedyna twoja nadzieja w dobrej woli UPSa i to tego po stronie USA. Pozdro.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay