zapłaciłam w opcji żądanie zapłaty, a przedmiotu brak na liście kupione

kavairla
Użytkownik
Witam, mam problem: kupiłam przedmiot przez "kup teraz" - nie mogłam za niego zapłacić tak jak zwykle, automatycznie przez PayPal, gdyż sprzedawca nie podał w formularzu kosztów wysyłki. Poprosiłam więc sprzedawcę o wystawienie faktury, która uwzględnia koszty wysyłki - dostałam prośbę o mój adres e-mail, na który faktura miała być przesłana. Tak zrobiłam i dostałam fakturę oraz żądanie zapłaty przez PayPal. Zapłaciłam żądanie zapłaty. Sprzedawca płatność otrzymał, gdyż mój kupiony przedmiot widnieje jako aukcja zakończona. Tylko, że ja go nie mam w "kupionych" na moim eBayu. Czyli jak mam rozumieć ten zakup? Był poza eBayem?? Ale na dowód mam korespondencję ze sprzedawcą poprzez eBay i płatność przez PayPal? No i jeszcze jedna wątpliwość: w wykazie operacji na Paypalu mam fakturę od tego sprzedawcy oznaczoną "oczekująca"(czyli niezapłacona) oraz żądanie zapłaty oznaczone "zapłacono".?? Dodam, że kupiony przedmiot to książka za 20$ plus wysyłka 10$, sprzedawca ma 100%pozytywów.
Pokaż cały temat
poniewaz zaplata nie nastapila przez Ebay, dopiero jak sprzedawca zaznaczy manualnie ze aukcja jest zaplacona - wtedy dopiero Ebay dowie sie o tym. nie ma to jednak zadnego znaczenia poza aspektem czysto administracyjnym. Transakcja na Paypal jet dowodem i wystarcza na utrzymanie ochrony Paypala. Czy placilas ze strony faktury czy dokonalas osobnej transakcji wpisujac adres sprzedawcy i numer aukcji?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay