prośba o identyfikację prawdziwości dowodu nadania przesyłki z niemiec

Witam.Mam prośbę ,czy ktoś moze mi pomóc w rozpoznaniu prawdziwości dowodu nadania przesyłki poleconej z niemiec,na moje zapytanie o pieczątki i datę nadania sprzedajacy podał mi kilka różnych wersji,i wysłał mi skan tego dowodu http://www.auction-factory.eu/ebay/wertbrief.jpg napisał mi że w niemczech nie dają pieczatek,a wszystko jest w kodzie elektronicznym,na tym dokumencie widnieje jedynie PL i obok niepoprawnie zapisane moje nazwisko ,powołuje się cały czas na nr.przesyłki i każe mi szukać u nas na poczcie.Suma na kwicie się też nie zgadza jest zaniżona ze 100 na 85 euro.Zapłacone było poprzez PayPal ponad miesiąc temu,złożyłem reklamację za pośrednictwem PayPal,dostałem od nich 2 wiadomości i nie wiem co dalej robić?
Pokaż cały temat
Witaj forumyabe dzięki za podpowiedż,rzeczywiście jest tam taki sam kwit,w odrużnieniu od tego co dostałem jako skan powinna być wypełniona rubryka po prawej z adresem odbiorcy i oprucz numeru przesyłki nad nią powinien być kod kreskowy a na skanie brak jest kodu,pisałem też do polaka mieszkajacego w niemczech,odpowiedział mi że wyglada na to ża kwit jest od nich,ale pewności też niema co do prawdziwości,sam niewiem co o tym sądzić,daty nadania też nigdzie na nim niema,wg.wzoru powinna być,pisałem w tej sprawie do przedstawicieli ebay w polsce,ale tam też nie potrafią mi odpowiedzieć co do oryginalności tego skanu.Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam Wacław
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay