ograniczenie zakupu za granica

misiekzg
Użytkownik
Czesc, czy ktos sie spotkal z takim czyms, jak ograniczenie mozliwosci dokonania zakupu za granica? Mieszkam w Polsce, ale adres wysylki mam podany niemiecki (kolega w Niemczech). Probuje zalicytowac towar z rynku niemieckiego (ebay.de), podaje swoja kwote, potwierdzam....i moja oferta wogole nie jest brana pod uwage. Pojawia sie komunikat, ze ebay moze ograniczyc zakupy/ilosc itp. ale nie jest wprost napisane, ze mam zalozona jakas blokade. Nadmienie, ze nie kupuje na ebay.pl (raz testowo od kolegi i bylo ok), ale ebay.de juz nic nie moge kupic. Ktos sie spotkal z czyms takim i czy jego problem zostal rozwiazany? Pozdrawiam
Pokaż cały temat
misiekzg
Użytkownik
wyslalem i otrzymalem belkot w stylu, ze ze wzgledu na bezpieczenstwo......zakupy za granica moga......ograniczac....i ze mam sobie przeczytac http://pages.ebay.pl/help/buy/betterbuyer.html , ktorego nic nie wynika. Niby wszyscy sa uczciwi, ale.....Ale jak mam dowiesc, ze jestem uczciwy, jak nie moge kupic. Rownie dobrze moglbym tu w kraju byc nieuczciwym kupujacy, a ograniczenia nie mam. Kiedys napisalem do ebay.pl z prosba o wyjasnienie, to przyslali, ze musze/powinienem zarejestrowac swoja karte kredytowa aby byc bardziej wiarygodny. Zrobilem to i nic to nie zmienilo. Zmienilem nawet adres odbioru przesylki z PL na DE (do kolegi w Niemczech). I nic to nie zmienilo. W tych wszystkich poradach nigdzie nie jest napisane, ze aby kupowac za granica, to trzeba spelnic nastepujace warunki. Tylko wypisuja farmazony o szukaniu, placeniu (to co wiadome dla wszystkich). Jak sie wkurze to napisze do jakiejs gazety. Mieliscie takie przeboje?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay