ograniczenie zakupu za granica

misiekzg
Użytkownik
Czesc, czy ktos sie spotkal z takim czyms, jak ograniczenie mozliwosci dokonania zakupu za granica? Mieszkam w Polsce, ale adres wysylki mam podany niemiecki (kolega w Niemczech). Probuje zalicytowac towar z rynku niemieckiego (ebay.de), podaje swoja kwote, potwierdzam....i moja oferta wogole nie jest brana pod uwage. Pojawia sie komunikat, ze ebay moze ograniczyc zakupy/ilosc itp. ale nie jest wprost napisane, ze mam zalozona jakas blokade. Nadmienie, ze nie kupuje na ebay.pl (raz testowo od kolegi i bylo ok), ale ebay.de juz nic nie moge kupic. Ktos sie spotkal z czyms takim i czy jego problem zostal rozwiazany? Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

miron096
Użytkownik
Witam Kupiłem 12 rzeczy na ebay-u w Niemczech i nigdy nie miałem z tym problemu - zawsze loguje się na ebay-u w Niemczech.
misiekzg
Użytkownik
wyslalem i otrzymalem belkot w stylu, ze ze wzgledu na bezpieczenstwo......zakupy za granica moga......ograniczac....i ze mam sobie przeczytac http://pages.ebay.pl/help/buy/betterbuyer.html , ktorego nic nie wynika. Niby wszyscy sa uczciwi, ale.....Ale jak mam dowiesc, ze jestem uczciwy, jak nie moge kupic. Rownie dobrze moglbym tu w kraju byc nieuczciwym kupujacy, a ograniczenia nie mam. Kiedys napisalem do ebay.pl z prosba o wyjasnienie, to przyslali, ze musze/powinienem zarejestrowac swoja karte kredytowa aby byc bardziej wiarygodny. Zrobilem to i nic to nie zmienilo. Zmienilem nawet adres odbioru przesylki z PL na DE (do kolegi w Niemczech). I nic to nie zmienilo. W tych wszystkich poradach nigdzie nie jest napisane, ze aby kupowac za granica, to trzeba spelnic nastepujace warunki. Tylko wypisuja farmazony o szukaniu, placeniu (to co wiadome dla wszystkich). Jak sie wkurze to napisze do jakiejs gazety. Mieliscie takie przeboje?
może sprzedawca wprowadził blokadę, że osobom bez komentarzy nie sprzedaje, adres do wysyłki tutaj nie ma żadnego znaczenia, tutaj można mieć kilkanaście, ja sam mam coś około 10 spróbuj napisać do ebaya -> skorzystaj z formularza
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay