czy to jest legalne?

amciak
Użytkownik
wygralam aukcje (6552768872) uzytkownika satisfaction_sales. na stronie nie podal zadnej informacji na temat oplat za przesylke (Wielka Brytania). kilkakrotnie napisalam do niego maile z pytaniem ILE kosztowalaby przesylka, zanim jeszce zdecydowalam sie zalicytowac tyle, zeby aukcje wygrac. nie odpowiedzial mi ani razu. aukcje wygralam - nie odzywa sie. napisalam maila z ponagleniem - nie odzywa sie. a teraz jeszcze pojawila sie opinia o nim, ze chcial 14,99 funtow brytyjskich za przesylke w innej aukcji. ktos wystawil mu negatywa, a w opisie aukcji sprzedajace nie podal (sprawdzalam) kosztow wysylki. i co teraz? 1. czy legalne jest niepodawanie kosztow? 2. czy moge zrezygnowac z kumpa przedmiotu? 3. czy on ma prawo bezkarnie sie do mnie nie odezwac i zignorowac to, ze wygralam jego aucje? 4. co tearz mam zrobic? jesli podobne zapytania byly wczesniej to przepraszam. pozdrawiam amciak
Pokaż cały temat
amciak
Użytkownik
sprawa wyjasniona. 1. maile - odpowiadal, ale serwer poczty traktowal to jako spam. 2. ebay jest zle opracowanym systemem. dlaczego? bo nie pobiera wszystkiego z zagranicznych ofert. weszlam na opinie tego spredawcy. potem na prywatna strone jednego z jego kupcow. stamtad otworzylam jedna z aukcji zakonczonych - i zgadza sie, tam jest wiecej wiadomosci!! i jest delivery payment!!! uwazam, ze z winy ebaya takie aukcje sa niewazne! ale ja swoja dokoncze, pomimo, ze przesylka bedzie kosztowala mnie 90 zl.....
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay